Szabálytalan lószállításért bírságolt a NAV

Szabalytalanloszallitas og

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Komárom-Esztergom megyében állították meg a bolgár furgont, ami két lovat és egy pónit szállított.

A pénzügyőrök egy túlsúllyal közlekedő, két lovat és egy pónit szállító bolgár autót ellenőriztek az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán. A sofőr elmondta, hogy az állatokat Bulgáriából hozta és Szlovákiába viszi eladni.

Az állatokban nem volt mikrocsip, ezért értesítették a hatósági állatorvost, aki megállapította, hogy a lovakhoz bemutatott lóútlevelek nem ezekhez az állatokhoz tartoznak, ugyanis a lovak fajtája és neme nem egyezett az okmányban szereplő adatokkal. A pónit a járműben a menetirányra merőlegesen szállították, fejének folyamatos oldalra tartásával fért csak el. A lovak közötti törött elválasztódeszka szabálytalan és balesetveszélyes volt az állatokra nézve.

D259773 t1024x

Az állatorvos elrendelte, hogy a szállítmánynak 24 órán belül el kell hagynia az országot egy megfelelő járműben. Addig a pénzügyőrök levezették az állatokat a járműről, mozgást és ivóvizet biztosítottak számukra.

A sofőr a túlsúly miatt kiszabott közigazgatási bírságot a helyszínen megfizette.

Forrás és fotó: NAV

Kapcsolódó cikkek
Kommentek