A világ legértékesebb lovait reptették át két kontinensen

Emirates Skycargo 1200

Mindenkinek fontos a nyugodt, kényelmes repülés, különösen az élsportolóknak, akik már utazás közben is a versenyre hangolódnak. Az Emirates SkyCargo májusban a sanghaji Longines Global Champions Tour négylábú indulóit repítette Európából Ázsiába.

91 értékes ugróló várt becsekkolásra Belgiumban, ahonnan két Emirates SkyCargo Boeing 777 repülőgéppel utaztak Sanghajba, a világ egyik legrangosabb díjugrató versenysorozatának soron következő helyszínére. A kimondottan ezalkalomból indított járatok igazi Business Class élményt biztosítottak a lovak számára, akik másodmagukkal osztoztak a speciálisan repüléshez kialakított lószállító konténereken.

Az utazás alatt szénahálók biztosították, hogy a lovak repülés közben is szálazgathassanak. A lovak megfelelő lelki és fizikai állapotáról az út során a lovászok és állatorvosok gondoskodtak, hogy akár a hosszú repülés, vagy a versenystressz okozta problémák, akár kisebb egészségügyi panaszok esetén is azonnal kéznél legyen a segítség.

Számos közreműködő körültekintő munkájának köszönhető, hogy felszállástól landolásig minden a legnagyobb rendben ment, és a rendkívüli értékű lovak a lehető legjobb állapotban érkeztek meg Sanghajba, majd a versenyt követően az Emirates SkyCargo gondoskodott a versenyzők hazatéréséről is.

Ezen a rendkívüli szállításon kívül 2018-ban és 2019-ben több mint 2000 ló repült az Emirates SkyCargoval 6 kontinensre 39 charter járaton. 2018-ban az Emirates 18 alkalommal biztosította a biztonságos légi szállítást a versenylovak számára a különböző versenyek során, ezzel pedig az elmúlt év legnagyobb civil légitársaságává vált, amely versenylovak számára biztosít külön járatokat.

Forrás és Fotó: Emirates SkyCargo

Emirates Skycargo Versenylo

A történelem eddigi legnagyobb volumenű légi lószállítása is az Emirates SkyCargo nevéhez fűződik. 2018-ban 6 kontinens 70 országból összesen 550 ló érkezett a Lovas Világjátékok helyszínére, az észak-karolinai Tryonba – nagy részük légi úton:

Kapcsolódó cikkek
Kommentek