A Magyar Lovas Szövetség elnökségének állásfoglalása

MLSZ leigazolas1200

A Magyar Lovassport Szövetség elnökségének 2023. február 2-én kiadott állásfoglalása:

"A magyar lovasélet nyilvánosságában a 2022-es tisztújítási küzdelem óta egy hangos kisebbség olyan álhíreken alapuló, példátlan lejárató kampányba kezdett, amire eddig nem volt példa a hazai lovassportban.

Ennek a mozgalomnak szószólója Kádár Attila (dijugratas.eu), aki jogi érvelésbe bújtatott rágalmazást folytat a szövetség szinte összes választott tisztségviselője és megbízott vezetője ellen. Visszaélve a szólásszabadsággal, gátlástalanul fogalmaz meg rágalmakat. Nem létező jogszabályokra hivatkozva intéz támadásokat, miközben sárba tiporja mások jogait: a jó hírnév megsértésétől a képmáshoz és magán adatokhoz való jog semmibevételén át a rágalmazás és zsarolás határait súroló magaviseletig széles a paletta.

Mint választott tisztségviselők, kénytelenek vagyunk többet tűrni, ám az utóbbi időben rendre célba veszi és zaklatja az olimpiai felkészülési programban résztvevő lovasainkat. Elementáris dühhel próbálja szétverni a magyar kormány által biztosított, állami – ilyen értelemben adófizetői – forrásból finanszírozott NLSF Programot. A program szinte összes díjugratója célkeresztjébe került már, ám az elmúlt héten szintet lépett a zaklatásban. Szentirmai Ferenc, az NLSF Program révén újra honosított, ráadásul az utóbbi évtizedek egyetlen olimpiai résztvevő lovasunk egy külföldi versenyen elkövetett hibáját osztotta meg közösségi oldalán. A lovas kifejezett kérésére a filmrészletet nem vette le, sőt megzsarolta őt, hogy csak akkor veszi le, ha Ferenc kilép a programból. Ezen tevékenységét – az ő rágalmaival ellentétben – bizonyítékok támasztják alá.

Mélységesen elítéljük az egyéni érdekek vezérelte bomlasztó tevékenységét, mely nincs tekintettel lovas közösségünk etikai normáira, versenyzőink személyiségi jogaira és sportágunk érdekeire.

Felszólítjuk Kádár Attilát, hogy hagyjon fel ezirányú tevékenységével és nyilvánosan kérjen bocsánatot az összes meggyanúsított szakvezetőtől és zaklatott sportolótól. Tevékenységével komoly és felesleges plusz pszichés terhet rak lovasaink vállára, mely csökkenti az eredményes szereplés esélyét. Megkérjük Kádár Attilát próbáljon ő is inkább a sikerekért tenni és ne ellenszurkolóként tisztességtelen eszközökkel tevőlegesen azon fáradozzon, hogy sokunk álma ne válhasson valóra."

Kapcsolódó cikkek
Kommentek