Cseh lovas nyerte a Magyar Lovassport Szövetség Díját

Hruska og

Immár kellemes napsütéssel indult a pénteki nap a 125 centiméteres CSI* Small Tourral a Moody Mares Lovasbolt Díjáért.

A kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszámra 36 lovas nevezett. Göttler Vilmos és Jégvirág úgy tűnt, ismét verhetetlen lesz, de végül az utolsó előtti lovas, Fésűs Gréta Hunter Dadero Z nyergében még az ő villámgyors hibátlanjukat is javította néhány századmásodperccel, és megszerezte a győzelmet.

A harmadik helyen egy cseh lovas, Tina Larysova végzett Talourado nevű lovával.

A pilisvörösvári Moody Mares Lovasbolt tulajdonosai, Sopronyi Réka és Esztergályos Kata által felajánlott vásárlási utalványokat dr. Juhász Dóra, a versenybíróság tagja adta át a lovasoknak.

1 Fesus Greta 0519
Fésűs Gréta - Hunter Dadero Z

A 135 centiméteres, hibaidős elbírálású CSI* Big Tour versenyszámmal folytatódott a nap az MTVA díjáért. A 32 induló párost 12 akadály és 14 erőkifejtés várta a 450 m méter hosszúságú pályán. A 78 másodperces alapidő sem okozott gondot a lovasoknak, számos szép hibátlant láthatott a közönség. A versenyszám első lovasát, az egyiptomi Mouda Zeyadát azonban a mezőny egyetlen indulójának sem sikerült legyőznie, nem csak elsőként lépett pályára, de az első helyen is zárta a versenyszámot. A második pozíciót a cseh Jan Stetina szerezte meg Kannan apaságú ménjével, Kannarcóval. Harmadikként zárt Bohák-Debreczeni Éva, a 2021-es és 2022-es évek egyéni amatőr bajnoka. Társa ezúttal is a szürke Cortez volt.

A lovasoknak Schlezák Meldinda, a versenybíróság elnöke gratulált.

2 M Zeyada 0519
Mouda Zeyada - Quenelle D'astoch

A Premium Horse Feeds díjáért kiírt CSI*** 140 centiméteres, kétfázisos, időre, megszakítással megrendezett versenyszámban 48 páros lovagolt a pályára az ezer euró összdíjazásért. Az a versenyző, aki az első 350 méteres, 9 akadályt és 11 erőkifejtést felsorakoztató fázisban hibázott, nem folytathatta a versenyt. A tizenegyedikként induló palesztin Egor Shchibrik villámgyors lovaglással utasította maga mögé a mezőnyt. A román színeket képviselő Constantin Cojocariu és Coco Chanel ezúttal a második helyen zárt. Harmadik a 2021-es gyermek Európa-bajnok, a diósgyőri színekben versenyző ifj. Szuhai Gyula és Perthy Jackson, negyedik pedig a pénteki 140 centiméteres versenyszám győztes párosa, Szuhai Rodrigo és Cornet.

A versenyzőknek a Prémium Horse Feeds képviseletében Bardóczky Eszter, a versenybíróság nevében pedig Cambell-Grieve Dervilla gratulált.

2 Egor SHCHIBRIK
Egor Shchibrik - Crack Boom des Anges

48 lovaglást láthatott a közönség a CSIYh 125-130 cm Alpenspan fiatal lovak versenyszámában. A hatéves lovak 125, a hétévesek 130 centiméteres magasságon versenyeztek két fázisban, megszakítás nélkül.

A mezőny élén hétéves lovak végeztek. Az első helyet Nagy Balázs Agropoint Cassiloc apaságú szürke kancája szerezte meg Mráz Tamással a nyeregben – jelentős ugrás ez a páros pénteki negyedik helyezéséhez képest. A második helyen Buza Patrik Zoltán zárt saját tulajdonú kancája, a For Feeling apaságú For Cornettina-ZS nyergében. Harmadik a cseh Marek Klus és Kumano Polt, negyedik az Angelos Touloupis – Kanthago De Revel páros. A hatéves lovak közül ketten jöhettek vissza az eredményhirdetésre. Az egyik az ifj. Szabó Gábor által lovagolt Genius Conference, a másik pedig Szuhai Rodrigo – Chacoontano SZ nevű heréltje volt.

Az Alpenspan képviseletében Szotyori Nagy Ádám gratulált, a versenybíróság nevében pedig Abay Pál fogott kezet a lovasokkal.

4 mráz
Mráz Tamás - Málna

A nap legmagasabb versenyszáma a 150 centiméteres CSI*** volt az MLSZ Díjáért, ahol a lovasok minősülést szerezhettek a vasárnapi Nagydíjra. A 33 indulót 13 akadály, 16 erőkifejtés tette próbára ebben az 5000 euró összdíjazású hibaidős versenyszámban. Nagy volt a tét, ezért Werner Deeg nemzetközi pályépítő a kihívások terén is magasra tette a lécet. Mindössze 11 hibátlan lovaglást láthatott a közönség, sok lovas számára az alapidő is szűknek bizonyult.

A győzelmet a cseh Jiri Hruska szerezte meg Phenix van de Noordheuvel nevű pej heréltjével. Második a 2019-es év magyar bajnoka, Vándor Zsófia és Quintus. Igazán sikeres napot zárt a palesztin Egor Shchibrik, hiszen Emir De Moens Harcour nyergében ezúttal egy harmadik helyezéssel lett gazdagabb az idén palesztin, korábban orosz színekben versenyző lovas.

A versenyszám első hibátlan teljesítményét bemutató páros, Szuhai Péter és Corbluecenta negyedikként zárt. A versenyszámban még hét magyar párosnak drukkolhatott a közönség. Az ifj. Kövy András – Egano Van’t Wingerdhof Z, Kovács Roland – Chachacha 2, valamint Debreceni Fanni – Givano párosok hibátlanul teljesítették a pályát. Kárándi Imre és a Catoki apaságú Catonel verőhiba nélkül, de 2 hibapontos időbüntetéssel zárták a versenyszámot.

3
Jiri Hruska - Phenix van de Noordheuvel

A rendezvény főtámogatója a Szerencsejáték Zrt.

Tovább a verseny részletes programjára »

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek