Győzelemmel indította az évet Hölle Martin Kronenbergben

Holle Koronenberg 202304

Hölle Martin és csapata kiváló eredménnyel, győzelemmel zárta idei első nemzetközi versenyét a hollandiai Kronenbergben 3*-os kettesfogat kategóriában, ahol összesen 35 kettesfogat állt rajthoz.

Eppie, Dior és Juventus nevű lovaival Martin mindhárom versenyszámban a tőle megszokott kiváló teljesítményt nyújtva, magabiztosan szerezte meg az első helyet az év első nagyobb megmérettetésén. A díjhajtást megnyerte, a maratonhajtásban egy hibája ellenére ötödik lett, majd összetett előnyét az akadályhajtásban elért tizedik helyével is biztosan őrizte meg.

"A díjhajtás a várakozásaimnak megfelelően nagyon jól sikerült, minden a helyén volt. A maratonon a lovaim nagyon erősek voltak, jól fordultak, csodálatosan teljesítettek, én viszont sajnos hibáztam az egyik kapunál, amivel nagyon sok időt vesztettem. Ezt most is elemezzük, miért történhetett" - mondta a versenyről az MTI-nek a 25 éves hajtó, aki a legutóbbi három kettesfogathajtó-világbajnokságon egyéniben és csapatban is aranyérmes volt. Hölle úgy vélte, a zárószám, az akadályhajtás "nagyon jól sikerült. "Dolgozunk azon, hogy szeptemberben a Haras du Pin-i világbajnokságon minden tökéletes legyen" - mondta.

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. hajtója, Papp János az erős nemzetközi mezőnyben a 19. helyen végzett. Új összeállítású fogatával, amelyben az egyik ló élete első versenyén három versenyszámban versenyzett, tisztesen helytállt az év egyik legfontosabb négyesfogathajtó megmérettetésén. Fogatában Nonius XIII-11 Babóca, Nonius-20 Zemplén, Nonius XIII-9 Adél, Nonius XIV-2 Cérna, Nonius XIV-1 Aporka versenyeztek. Összesen 26 négyesfogathajtó állt rajthoz Kronenbergben, köztük világ- és Európa-bajnok hajtók.

342203150 3488804914776508 3689169246310223677 n

Forrás: MTI, Fogathajtó Szakág
Fotó: Wil Smeets

Kapcsolódó cikkek
Kommentek