Harmadik helyen a magyar fogathajtók Lengyelországban

Lenygyelo 202309 og

A lengyelországi Baborowkoban zajló nemzetközi CAIO4*-os versenyen három négyesfogathajtó képviselte hazánkat: Dobrovitz József, Lázár Zoltán és Papp János.

Lázár Zoltán 46.51 hibapontos díjhajtással a harmadik helyet szerezte meg a nagyon erős mezőnyben Boyd Exell és Christoph Sandmann mögött. Dobrovitz József 53.04 hibaponttal a hetedik helyen végzett, míg Papp János 58.57 hibapontos eredménnyel 13. lett. A magyar csapat a harmadik Ausztrália és Németország mögött.

Lázár Zoltán remekül szerepelt új összeállítású maraton fogatával a második versenyszámban: nyolcadikként zárt, ezzel az összesítésben az ötödik helyen állt az akadályhajtás előtt. Dobrovitz József a maratonban a 12. helyen zárt, így az összesített tizedik helyről várta a mindent eldöntő akadályhajtást. A csapatversenyben a magyar különítmény megőrizte harmadik helyét.

Az akadályhajtást követően a Dobrovitz József, Lázár Zoltán, Papp János összeállítású magyar csapat a harmadik helyen zárt Németország és Ausztrália mögött. Lázár Zoltán érte el egyéniben a legjobb eredményt a magyar hajtók közül, a hetedik helyen végzett négyesfogatával. Dobrovitz József a tizedik, Papp János a 13. helyet szerezte meg.

Lenygyelo 202309 1

Dobrovitz József és Lázár Zoltán az NLSF Program sportolói.

Forrás: Fogathajtó Szakbizottság, NLSF - Driving
Fotó: M&R PHOTO hippoevent.at

Kapcsolódó cikkek
Kommentek