Lótartók számára készített útmutatót a NAK

NAK utmutato og

Ingyenesen letölthető útmutatót állított össze lótartók számára a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, amelynek célja a helyes állattartás elősegítése.

„Hazánkban a ló, mint gazdasági haszonállat, mint versenyző, mint szolgálati hátas a rendőrségnél és katonaságnál, segítő állat, vagy épp, mint szabadidőtárs is megjelenhet, de alapvető igényeit a hasznosítási módtól függetlenül kötelességünk figyelembe venni, és az állatfajnak megfelelő tartási és használati körülményeket biztosítani, hogy sokáig egészségében és ereje teljében lehessen társunk.

Napjainkban nagy teret hódítanak különböző állatvédelmi irányzatok, de soha nem szabad elfelejteni, hogy az állat szeretete nem elégséges az ellátásához, de főleg nem tévesztendő össze a számára megfelelő körülmények biztosításával. Az optimális együttműködés jegyében adnunk kell, de sokat is kapunk vissza, ha megfelelően gondoskodunk a lovainkról” – áll a NAK ajánlójában.

Az útmutató az EU állatjóléti platformja által készült, célja, hogy hozzájáruljon az állatok helyes tartásához és használatához, így a lovak jólétének javításához.

Tovább az útmutató letöltéséhez »

Kapcsolódó cikkek
Kommentek