Nyolc egyesület, hetven versenyző a Lovastorna OB-n

Lovastornaob 2023 og

Ismét Kaposvár adott otthont a lovastorna őszi utolsó seregszemléjének, ami kellemes nyár végi időben került megrendezésre. Nyolc egyesület hetven versenyzője állt rajthoz.

Az amatőr műlovas szám a Grand Hope LME háziversenye lett, Láng Medárd győzött (4,607 pont) Kiss Szófia (4,431 pont) előtt. Az amatőr lovas számban Molnár Elena (Pasaréti Honvéd LSE) indult egyedüliként Fecske hátán, 6,498 pontot gyűjtve.

Utánpótlásban már nagyobb mezőnyök küzdöttek az aranyért. Végül mindhárom számban a Pasaréti Honvéd LSE versenyzői győztek Fecske hátán kimagasló ponteredményekkel: Bernáth Jelena (U2, 7,035 pont), Hutkai Hanna (U1, 7,324 pont) és Csőkör Emese (UL, 6,380 pont). Szép eredményeket értek el a szilvásváradi versenyzők is, hiszen U2-ben megszerezték az ezüst- és bronzérmet is Incitato XVII-4 Indigó hátán: Kecskés Alexa végzett másodikként 6,788 ponttal, Turai Róza lett a harmadik 6,282 ponttal. U1-ben az ezüst a Pasaréti Honvéd versenyzőjéhez került; Fekete Gréta Fecskével 6,881 pontot ért el, míg a bronz itt is Szilvásváradra került, Vincze Liliána és Indigó 6,736 ponttal zártak. UL-ben Gyabronka Berta személyében budapesti ezüstérmest avattak, a versenyző Carlos hátán indult (5,909 pont).

Nagyon népszerű volt a lépés páros versenyszám. A lovastorna sport egyik szépsége, hogy együtt dolgozhatnak a versenyzők, egymást segítve, a csapatszellemet erősítve. Két kategóriában összesen kilenc nevezés érkezett. A magasabb licences kategóriában a győzelmet a kaposvári kettős, Kászonyi Luca és Biczó Boglárka szerezte meg Autómata hátán (6,991 pont). Másodikként a Pasaréti Honvéd versenyzői végeztek, Nagy-Baló Bori és Ombódi Angelika, akiket Fecske segített (6,675 pont). A bronzérem a sóskúti Szárnyaló LSE képviselőihez került, Szikra Zita és Jázmin Monte Cristo hátán 6,639 ponttal zárták a versenyt. A PL2-ben egyedüliként állt rajthoz Csák Lívia és Zala Petra (Pasaréti Honvéd LSE) Fecske hátán, az ő ponteredményük 6,311 pont lett.

Utánpótlás csapat kategóriában egy utolsó pillanatban összeállt vegyes csapat (Berri SE és Lovasakadémia SC) rajtolt, Autómata hátán 6,078 ponttal fejezték be a versenyt.

A vágtás számokban viszonylag nagy mezőnyök gyűltek össze, bár a D2-ben csak egy induló volt, a Pasaréti Honvéd LSE színeiben. Nikléczy Nagy Zelma Fecske hátán 6,389 ponttal zárt itt. A D1 egy igazi vegyes szám volt, a startnál volt 9 és 20 éves induló is. A győztes végül a 19 éves Csák Lívia lett (Pasaréti Honvéd LSE) Fecske hátán, 6,090 ponttal. Második helyre Láng Emese ért fel, aki a Grand Hope LSE-t képviselte, Fáklya segítségével 5,960 ponttal zárt. Bronzérmes a korelnök Kiss Virág lett (BLK) Carlos hátán (5,774 pont).

C kategóriában ismét a Pasaréti Honvéd LSE versenyzője, Zala Petra győzött (Fecske, 6,061 pont), míg az ezüst Schüszterl Gyöngyi (BLK) nyakába kerülhetett Carlos közreműködésével. Bronzérmes lett Krizmájer Dorka, aki Face to Face hátán versenyzett (5,572 pont). A B kategória szintén pasaréti sikereket hozott, hiszen az első két helyen egymással szoros versenyben a budai versenyzők végeztek Fecske segítségével: Töreky Sophie (6,478 pont) és Ombódi Angelika (6,451 pont). A bronzérmet a Grand Hope versenyzője, Papp Viola vihette haza Fáklya hátán (5,851 pont).

A C csapatok két indulót számláló mezőnyében a győztes a Pasaréti Honvéd együttese lett Fecske segítségével 6,556 ponttal, míg ezüstérmesként a Magyar Póniklub Szövetség csapata zárt Hubertus hátán 5,532 ponttal.

Senior 2*-ban két versenyző nevezett, a győztes a sérülés és hosszú kihagyás után visszatérő, kölcsön lovon versenyző Basa Franciska lett (Berri SE) Carlos hátán 5,654 ponttal. Második helyen a szilvásváradi Perge Flóra végzett Indigó segítségével 5,561 ponttal.

Következzenek a bajnoki számok eredményei!

A Children (12-14 éves) korosztályban öten álltak rajthoz, a győzelmet Nagy-Baló Bori, a Pasaréti Honvéd LSE versenyzője szerezte meg Fecske hátán (6,653 pont) végig kiegyensúlyozott produkciót bemutatva. Az ezüst- és bronzérem a Lovasakadémia SC versenyzőihez került. Lázár Noémi (6,513 pont) nagyot hajrázva a kűrben sem tudta már beérni a győztest, míg Szita Eliza első Children évét zárhatta bronzéremmel (6,312 pont). Mindkettőjüket Autómata segítette.

A junior versenyben (14-18 év) az esélyes Péter Ella magabiztosan tudta nyerni első junior bajnokságát (6,693 pont) Autómata hátán. A kötelezők után vezető Gyombolai Szonja (MPKSZ) nem tudott átütő szabadon választott programot bemutatni Rádiháza Juvenán, így 5,9 ponttal zárta ezüstérmesként a versenyt, míg klubtársa, Szász Janka a bronzérmet tudta megszerezni (5,816 pont). A Young vaulter (16-21 év) kategóriában mindössze egy-egy induló volt a férfi és női mezőnyben. Basa Máté (Berri SE) Carloson 6,430 ponttal nyerte az aranyérmet. Bohácsi Melinda (MPKSZ) és Hubertus nagyon érett, szép versenyzéssel zárta a versenyt 6,721 ponttal.

Junior kategóriában volt páros és csapat induló is. A páros kategóriában nem tudta valós tudását bemutatni a Porcsa Lenke - Lázár Noémi (LSC) kettős PM Star Lady hátán, így 5,883 ponttal zárták a versenyt.

Csapatban két induló volt, a győzelmet a Magyar Póniklub Szövetség új lovon versenyző csapata szerezte meg. Másodikként a Szárnyaló SE fiatal csapata zárt a rutinos Garfield hátán (4,382 pont).

Idén felnőtt országos bajnok avatására nem került sor. Németh Blanka egyéb elfoglaltságai miatt nem indult a versenyen, Somogyi Eszter (LSC) pedig lova, Carlos sérülése miatt az utolsó forduló előtt visszalépni kényszerült.

Forrás és fotó: Lovastorna Szakág

Kapcsolódó cikkek
Kommentek