Sikeres címvédés a FEI Díjlovagló Világkupa döntőjében

Dijlovaglo vk donto2023 og

A német Jessica von Bredow-Werndl sikeresen megvédte címét: TSF Dalera BB nevű kancájával idén is megszerezte a győzelmet a FEI Díjlovagló Világkupa döntőjében.

Az Omahában megrendezett döntő Jessica von Bredow-Werndl és Isabell Werth párbaja volt.

Jessica von Bredow-Werndl és TSF Dalera BB abszolút esélyesként érkezett a döntő helyszínére. A páros Tokióban olimpiai bajnoki címet szerzett, 2021-ben Európa-bajnokságot nyertek és 2022-ben a VK-döntőn is győzelmet arattak. A lovasnak azonban a szerdai Nagydíjban programját nem sikerült igazán jól bemutatnia. A 16 éves TSF Dalera BB ugyanis egy hosszabb pihenőt követően tért vissza a négyszögbe, ami ezúttal nem tett jót a produkciónak. A páros azonban a verseny további részében visszazökkent a megszokott kerékvágásba és elképesztő 90.482 %-os eredménnyel zárták a mindent eldöntő Zenés Kűrt.

Az 53 éves legenda, Isabell Werth és DSP Quantaz is lenyűgöző értékeléseket kaptak a bíráktól, a Zenés Kűrben 85% feletti eredménnyel zártak, de a művészi kivitelezésre 90% feletti százalékpontokat is elkönyvelhettek. Isabell Werth 31 éve nyert először VK-döntőt, és összesen ötször állhatott a dobogó tetején.

Eredmények:

  • 1. Jessica von Bredow-Werndl - TSF Dalera BB (GER) 90.482 %
  • 2. Nanna Skodborg Merrald - Blue Hors Zepter (DEN) 87.146 %
  • 3. Isabell Werth - DSP Quantaz (GER) 85.761 %
  • 4. Steffen Peters – Suppenkasper (USA) 83.921 %
  • 5. Thamar Zweistra - Hexagon's Ich Weiss (NED) 78.204 %

Forrás: Eurodressage, FEI
Fotó: FEI/Richard Juilliart

Kapcsolódó cikkek
Kommentek