Henrik von Eckermann a Díjugrató VK-döntő győztese

Henrikv Eckermann FEI Richard Juilliart og

A svéd Henrik von Eckermann és King Edward nyerte a FEI Díjugrató Világkupa-sorozat döntőjét Omahában. Ezzel a győzelemmel megkoronázták eddigi pályafutásukat, hiszen az utóbbi 18 hónap során a világ- és olimpiai bajnoki címet is megszerezték.

A háromnapos döntő második versenynapjának legjobb 30 lovasa került be a záró nap első fordulójába, ahonnan már csak 20 páros jutott tovább az egy órával később zajló, mindent eldöntő második fordulóba.

A svéd páros számára nem vezetett egyenes út a győzelemhez: bár megszerezték a vezetést az első napon, ezt elveszítették másnap, csak hogy övék legyen a végső győzelem a harmadik versenynapon. Henrik von Eckermann és King Edward a négy fordulót mindössze öt hibaponttal zárta. Eckermann az első svéd lovas, aki győzni tudott a VK-döntőben.

Vkdonto2023

A második helyen a holland Harrie Smolders zárt Monaco N.O.P nyergében. A lovas a 2022-ben, illetve 2016-ban megrendezett döntőket is ezüstéremmel zárta.

Harrie Smolders FEI Richard Juilliart

A mindössze 25 éves amerikai Hunter Holloway és Pepita Con Spita a harmadik helyen zárt életük második VK-döntőjén. 2022-ben a 16. helyen zárták a fedeles szezon végső megmérettetését. Negyedik a brazil Yuri Mansur és Vitiki.

Hunter Holloway FEI Richard Juilliart

Az utolsó nap két pályáját egyedül az ír Denis Lynch és Brooklyn Heights teljesítették hibátlanul. De mivel korábban már összegyűjtöttek 14 hibapontot, lecsúsztak a dobogóról.

A VK-döntő pályaépítője a portugál Bernardo Costa Cabral volt. A pálya első akadályát a Longines FEI MyDreamJumpChallenge online verseny győztese, a 13 éves Juna Djokovic tervezte Szlovéniából.

A soron következő döntő helyszíne a szaúd-arábiai Rijád lesz.

Forrás: FEI
Fotó: FEI/Richard Juilliart

Kapcsolódó cikkek
Kommentek