Charlotte Fry és Henrik von Eckermann a FEI ranglisták élén

FE Iranking

A 2022-es év folyamán nyújtott teljesítményük alapján díjlovaglásban Charlotte Fry, míg a díjugrató sportban Henrik von Eckermann állnak a FEI ranglistáinak élén.

A dániai Herningben megrendezett FEI Díjlovagló Világbajnokság sztárjai, Charlotte Fry és Glamourdale egyaránt a világranglista csúcsán kezdhette meg az új évet a 2022-es évben nyújtott teljesítményük alapján. A 27 éves brit lovas karrierje során először szerezte meg az első helyet 2120 ponttal, míg a 12 éves Galmourdale 2060 ponttal ugrott az élre a lovak ranglistáján.

A korábbi éllovas, a német Jessica Von Bredow-Werndl az ötödik helyre csúszott vissza. A dán Catherine Laudrup-Dufour, aki három medállal zárta a világbajnokságot, a második 2040 ponttal. Harmadik a német Isabell Werth, negyedik a holland Dinja Van Liere.

A lovak ranglistáján a második helyen Hermes N.O.P, Dinja Van Liere ménje áll 1919 ponttal, harmadik Isabell Werth lova, DSP Quantaz (1909), majd Patrik Kittel heréltje, az 1882 pontot szerző Touchdown, ötödik pedig a Benjamin Werndl által lovagolt Famoso OLD 1857 ponttal.

A FEI Díjlovagló Világranglista új formátumát, ami külön listázza a lovakat és a lovasokat, 2022-ben fogadták el.

A díjugratóknál az olimpiai csapat aranyérmes és kétszeres világbajnok svéd Henrik von Eckermann 3404 ponttal egyhuzamban már a hatodik hónapban tartja magát a ranglista csúcsán. Második 3089 ponttal Martin Fuchs, harmadik a francia Julien Epaillard 2935 ponttal, őt Harrie Smolders, az ír Conor Swail és Ben Maher követik a 2022-es évben nyújtott teljesítményük alapján.

Forrás: Eurodressage, FEI, World of Showjumping
Fotó: FEI/Liz Gregg, FEI / Arnd Bronkhorst

Kapcsolódó cikkek
Kommentek