Veszprém vármegye egyes csapata a Dunántúl bajnoka 2023-ban

N Emeth B regdonto csapat og

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok adott otthont a Némethy Bertalan Régió Döntőjének. Az esemény a Bábolnai Gazdanapok ideje alatt, telt ház előtt zajlott.

Tizennyolc négy lovasból álló csapat adta le nevezését a Némethy Bertalan Régiós Döntő csapatversenyére. A felnőtt kategória után négy csapat állt hibátlan teljesítménnyel, így következett a Fodor István négyes szintű pályaépítő által épített összevetés. Az aranyérmet Berzsenyi Szilvia csapata, Veszprém vármegye négyese szerezte meg: Kern Emília, Nagy Lili, Kapeller Felícia és az összevetésben mindent vivő Nagy Evelin.

Ezüstérmes Szikszai Lajos vezetésével Győr-Moson-Sopron vármegye csapata, harmadik a Maszlag Ilona vezette Veszprém vármegye III-as csapat. A regionális csapatbajnokság negyedik helyezettje legjobb klubként a Laguna Lovasklub Kft., ötödik Komárom-Esztergom vármegye, hatodik Vas megye.

N Emeth B regdonto csapat

Kisebb meglepetésre hazai bábolnai siker született az ifjúsági kategória döntőjében. Hét lovas került be a mindent eldöntő összevetésbe, ami után Sáringer Ferenc tanítványa, Tomozi Nárcisz lett a bajnok a szürke Shagya VII-3 nyergében, megelőzve Szarka Ferenc tanítványát, Szabó Zoét a pej Edisonnal. Maszlag Ilona lovasáé, Jakab Leventéé lett a bronzérem Elzino nyergében, negyedik a Pirik farmos Horváth Katica Mária, ötödik az Aranypatak Egyesület lovasa, Tóth Fanni, hatodik az idei serdülő B champion, Szabó Virág és hetedik Vámos Valentina tanítványa, Kunos Anna.

Tomozi Narcisz

A legnépesebb mezőny most is az amatőröknél állt össze, ahol egy lovas dinasztia tagja, Herczog Zsuzsanna lett a régió amatőr bajnoka a sárga Hippolittal, hat századdal megelőzve Szikszai Lajos tanítványát, Boda Szintát és Isztriát. A bronzérmet a mosonmagyaróvári Lovasportál SE lovasnője, Horváth Antónia Petra szerezte meg G. Rolettivel. Negyedik lett a söptei Unger Jázmin, ötödik a Pirik farmos Tagai Lili Letta, hatodik Bencze Bernadett (Laguna Lovasklub Kft.), hetedik a győrzámolyi Fekete Luca és hetedik a Kenesei Lovasklub versenyzője, Fabó Dorka.

Ac amator herczog

Több mint harminc főt számlált a kezdő lovasok mezőnye a Némethy Bertalan Regionális Döntőn. A régió névadójáról elnevezett lovasklub tagjai szerezték meg a kategória első, második és negyedik helyeit, edzőjük Németh István. Eszter Ábel Bernát a rutinos Lidérccel jelentős fölénnyel, 16,5 ponttal lett aranyérmes, megelőzve Király Lorent Hooligan nyergében. Horváth Gábor tanítványa, Zeiner Alina Batmannel lett a bronzérmes, negyedik Pályi Anna Teodóra, ötödik az NSH Lovasklub színeiben Tunner Zoé, hatodik a prosperes Antal Hanga.

Ac eszter abel bernat

A szombati 130 centiméteres elődöntő után Fodor István pályaépítő a Díjugrató Szabályzat szerinti 135 centiméteres, technikás pályával várta a Némethy Bertalan Régió felnőtt kategória döntője, a Túri József Emlékverseny résztvevőit. Több mint harminc lovas próbált szerencsét ebben a kategóriában, végül három lovasnak sikerült mindkét nap hibátlanul lovagolni, így a dobogós helyezések az összevetésben dőltek el. A Pulai Lovaspark SE versenyzője, a több mint ötvenszeres Nemzetek Díja lovas, Horváth Balázs most is bizonyította tudását és Sputnik nyergében magabiztosan lovagolt egy gyors hibátlant, ami az aranyérmet jelentette a jelenlegi felnőtt szövetségi kapitánynak.

Második helyen Szentirmai Péter végzett a szürke Rouge nyergében, míg harmadik a Nomádia Egyesület versenyzője, Nagy Evelin Montague nyergében. A felnőtt championnak, a Prosper Lovasklub versenyzőjének, Baumann Borinak ezúttal a negyedik hely jutott egy hibaponttal, ötödik a fiatal lovas válogatott tagja, Simicska Anna, míg egy korábbi utánpótlás Nemzetek Díja győztes, a Pirik Farm színiben versenyző ifj. Néveri Imre László állhatott zárt hatodikként a Némethy Bertalan Régió felnőtt kategóriájában

A lovasoknak az eredményhirdetésen Bönde Ferenc régiófelelős, Rozmán Ferenc, a Bábolnai Lovaskör elnöke és Juhász Zoltán versenybíró, a Díjugrató Szakág korábbi elnöke gratulált.

Ac horvath

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek