A csikókról szólt az ünnep a Nemzeti Lovardában

Mslt csiko2024 og

A következő évek sztárjai, a magyar sportlótenyésztők legígéretesebb csikói mutatkoztak be augusztus 20-án a Nemzeti Lovardában. Összesen 55 csikót neveztek a tenyésztők a kanca, mén, fogat- és díjló kategóriákban.

A bíráló bizottság elnöke Bazsó Gergely, tagjai Botka Ferenc, Czuczi István, Faluhelyi Tibor és Pataki Gergely voltak.

A 2024-es MSLT Csikóchampionátus kanca championja a 18-as katalógusszámú Conmyra (Aranykapu Concilio x Amati), tenyésztője és tulajdonosa Bartos Eszter.

Második a 23-as katalógusszámú JB Repeta (Revanzs x Keve), tenyésztője és tulajdonosa dr. Jármy Miklós. A kategória harmadik helyezettje a 11-es katalógusszámú, Rubint x Karthágó származású Lilith. A csikó tenyésztője ifj. Tolnai György, tulajdonosa Nagy Vivien.

Conmyra
A kanca champion: Conmyra (Aranykapu Concilio x Amati)

Az idei mén champion a 48-as katalógusszámú Quagmire FK (Querlybet Hero x Argentinus). Tenyésztője és tulajdonosa, Fekete-Kovács Éva és Fekete Antal 2023-ban is hazavihette a champion címet ebben a kategóriában.

Második helyezett a 37-es katalógusszámú ConThor's Paradise (Emerald van'T Ruytershof x Cassini II), a csikó tenyésztője és tulajdonosa egyaránt Alasztics Aliz. Ebben a kategóriában egy harmadik helyet sikerült megszereznie dr. Jármy Miklósnak, ezúttal az 53-as katalógusszámú JB Paul Street Boy-nak köszönhetően. A csikó származása Meganus PS x JB Koronaőr.

Quagmire
A mén champion: Quagmire FK (Querlybet Hero x Argentinus)

Legjobb díjló a hatos katalógusszámú Balerion (Flash x Hódmezővásárhely Furioso-7), tenyésztője és tulajdonosa Kiss-Rogozonszki Izabella.

Legjobb fogatló Törőcsik Máté kettes katalógusszámú, Leike nevű csikója (Noud x Heres GSM). A fogat különdíjat az ötös katalógusszámú Kenzónak ítélte oda a bíráló bizottság. A csikó származása Keep My Secret x Aron HBC, tenyésztő és tulajdonos Ritecz Péter.

Forrás: MSLT
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek