A legek éve volt 2023 a Szabadidőlovas Szakágnál

Szlsz lakitelek2 ogjpg

A Szabadidőlovas Szakág 2023-as évét Csilló Rita szakági elnök foglalta össze. Beszámolóját szemléztük, a teljes szöveg a Szakág weboldalán olvasható.

Az elmúlt egy évben kiteljesedett a Szakág több éves munkája, nagy létszámú internetes közösség alakult ki, ami magában foglalja a szabadidős rendszerben versenyző lovasokat és hozzátartozóikat (edző, szülő, barát stb.), más szakágak lovasait, valamint egy igényes hobbista réteget is.

Örömmel tapasztalták a tanulásra, fejlődésre való fogékonyságot, a nagy létszámú érdeklődést a Szakág által meghirdetett képzésekre.

A versenyiroda képzés idén is nagy siker volt, emellett többen jelentkeztek bírói, pályaépítői képzésekre is. Az edzői vizsgára többen és magasabb szinten jelentkeztek, és két nagy edzőtábor is megrendezésre került a kisebb helyi szakmai napok mellett. Az edzőtáboroknak a Ludovika Lovarda, illetve a lakitelki Népfőiskola adott otthont.

Első alkalommal került megrendezésre a Kincsem Park (LOVI) és a Szabadidős Szakág összefogásában az Első Nagy Szakágválasztóra.

Év közben hatalmas számokat produkáltak a versenyzők. Rengeteg minőségi helyszín jelent meg rendezőként, a lovasok száma nem pusztán mennyiségen, hanem minőségben is nagyot ugrott.

A Szabadidős Döntő minden szempontból a legek versenye volt. Mind létszámban, mind az egyesületek számában, a lovak képzettségében, az edzők felkészültségében hatalmas fejlődés ment végbe. A versenyre minőségi lóállomány érkezett, amely stílusban és gyorsaságban is méltó megmérettetést generált. A Nemzeti Lovardában 1600 start zajlott négy nap alatt tíz bíróval, négy versenyirodával és húsznál is nagyobb létszámú technikai stábbal, több száz díjszalaggal, 10 millió forint feletti felajánlással.

A döntő melletti egyik legnagyobb teljesítménymérő motiváció a ranglista volt, ahol más szakágakhoz hasonlóan korosztályok, lovardák, egyesületek, edzők rangsorolódnak évente.

Megkezdődött a téli előadássorozat, folytatása januárban és februárban várható, emellett egy izgalmas, egyedi tematikájú podcast sorozattal is készül a Szakág.

A szabadidős versenyek száma a téli időszakban is növekszik a tavalyihoz képest, a 2024-es évben további emelkedésre számítanak.

Tovább a teljes beszámolóra »

Fotó: Gudmon Kata Design

Kapcsolódó cikkek
Kommentek