Enjoy és Géza a Derby-nyerők

Derby2024 1200

A Kincsem Parkban a háromnapos Derby hétvégén a hagyományokhoz híven a második napon, azaz szombaton az ügető szakág itthoni és külföldi klasszisai, vasárnap pedig a telivérek versenyeztek.

Enjoy nyerte a 110. Magyar Ügetőderbyt

Fantasztikus hangulat és szoros befutók színesítették a július 6-i szombat délutánt, ahol 17:20-kor startolt el a 110.Magyar Ügetőderby mezőnye. Enjoy (Maharajah – Journey Boko) és Fazekas Imre párosa favorithoz méltó módon a négyéves korosztályban új pályarekorddal (1.15,0) magabiztosan ügetett haza, elhozva ezzel a Derby trófeáját, ami egyet jelent a halhatatlanok táborába való bekerüléssel. Fazekas Imrének összességében ez volt a hetedik Derby-győzelme, míg a Prolongo Import-Export Kft.-nek tenyésztőként és tulajdonosként is az első, Balogh Bernadett idomárként szintén az első Derby-győzelmét könyvelhette el. A képzeletbeli dobogó második fokát is egy “Prolongos” ló, a Veljko Mazsity által idomított és hajtott Eternity Bar hódította meg, míg a bronzérmes helyet óriási hajrával a német tréningből érkező El Diablónak sikerült megszereznie Thorsten Tietz hajtásában 1.15,9-es időteljesítményt produkálva.

102. Magyar Derby – Géza lett a fejedelem

A kiváló hároméves mén, a Szerencsejáték Zrt. – 102. Magyar Derby első számú esélyese, Géza fantasztikus hajrá után nyerte meg Stanislav Georgievvel a klasszikus futamot. A Nemzeti Díj és az Alagi Díj után zsinórban már a harmadik nagydíj győzelmét aratta, ami azt jelenti, hogy reális esélye van arra, hogy ősszel megnyerje a Hármas Koronát, ha az októberi Magyar St. Legerben sem talál legyőzőre.

A 2400 méteres futamban nem volt erős tempó, így a taktikai verseny miatt a közönség régen nem látott izgalmas és szoros befutót izgulhatott végig. Csontos Pál idomítottját most is várásra lovagolták, a befutóban a mezőny végéről jött fel és nyert nagy küzdelem után az import kancát, Tunéziát verve. A sokáig vezető Flying Aquangel is nagyot harcolt, végül a harmadik helyezést szerezte meg Balogh Leventének. Georgiev zsinórban harmadik Derby sikerét aratta, míg Csontos Pál tavalyi győzelmére tudott duplázni. A győztes ló importőre a Bársony család, futtatója az ügetősportból jól ismert Rutkai József és Turbucz Sándor. Ráadásul Rutkai két nap alatt két Derbyt nyert, ami szenzációs teljesítmény, hiszen szombaton Enjoy nyerte meg a kék szalagot.

Derby2024 1
Derby2024 3

Forrás és fotó: Kincsem Park

Kapcsolódó cikk
Kommentek