Suták Csenge: a zsoké, aki a Forbes elismerését is kivívta

Sutakcsenge

A lovirajongók bizonyára jól tudják, Suták Csenge, a legsikeresebb magyar zsoké hölgy idén megszerezte századik győzelmét. Azt viszont talán csak kevesen, hogy a Forbes magazin beválasztotta a 30 Legsikeresebb 30 Év Alatt Klubjába a mindössze 26 éves lovast. Ez nem csak Csenge, de a szerencsejáték kategóriából évek óta kitörni akaró lóverseny számára is nagy elismerés.

Suták Csenge a májusi Food Truck Show-n a Bábolnai Díjban aratott stílusos meglepetésgyőzelmet egy olyan lóval, akit a szakértők sem soroltak a favoritok közé. Mint az M1 kamerái előtt elmondta, nagy mérföldkő ez az életében, régi álma vált valóra ezzel a győzelemmel, hiszen "amikor az ember belekezd valamibe, a legjobb akar lenni". A fiatal zsoké hölgy azt is elárulta, hogy idén utoljára láthatta őt versenyben a közönség, mivel gyermeket vár, de jövő tavasszal szeretne visszatérni a pályára.

Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Lóverseny Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az egész világon keresik sikeres hölgyeket a lóversenysportban. Emellett arról is beszámolt, hogy az idei Food Truck Show a Kincsem Park eddigi legsikeresebb fesztiválja volt. A július első hétvégéjén megrendezésre kerülő, és számos újdonságot felvonultató Magyar Derby-n remélhetőleg megismétlődik ez a siker.

Suták Csenge századik győzelme a májusi Food Truck Show-n a Bábolnai Díjban: 

Kapcsolódó cikkek
Kommentek