Világ- és Európa-bajnokságon jártak lovastornászaink

Lovastorna illusztracio 1200

Bernben gyűltek össze a világ legjobb lovastornászai, ahol a junior (U18) és fiatal felnőtt (U21) korosztály számára Európa-bajnokságot, a felnőtt versenyzők számára pedig világbajnokságot rendeztek.

A magyar versenyzők:

  • Junior (U18) és Fiatal Felnőtt (U21) Európa-bajnokság:
  • Magyar Póni Klub Szövetség Sóskúti Manók csapata (U18): Szloszjár Nóra, Hantos Orsolya, Gyombolai Szonja, Szász Janka, Jakab Panna, Farkas Kamilla, Radák Luca, ló: Cornetto, futószárazó: Habsburg Lothringen Eilika
  • Kaposvári Lovasakadémia SC páros (U18): Lázár Noémi és Porcsa Lenke
  • Radák Mira Luca (U18) - Magyar Póni Klub Szövetség Sóskúti Manók
  • Csipkereki Brigitta (U18) - Sződligeti Tündérkert LSE
  • Péter Ella (U18) - Kaposvári Lovasakadémia SC
  • Florencia Hutton (U21) - Magyar Póni Klub Szövetség Sóskúti Manók

Felnőtt Világbajnokság:

  • Somogyi Eszter - Kaposvári Lovasakadémia SC

A berni Eb nyitó napján a magyar különítmény legesélyesebb egysége, a junior csapat kezdett a kötelezőkkel. A lányok korrekt programot mutattak be, Cornetto nevű lovuk nyugodtan dolgozott a körön. A kapott pontszámokkal a hatodik helyre kerültek. A következő fordulóban karneváli hangulatú kűrjükkel felpörgették a stadion hangulatát. A remekül sikerült produkció nem csak a közönség, hanem a bírók tetszését is elnyerte, így egy helyet tudott javítani a csapat és az ötödik helyen várták a döntőt, végül a hatodik helyen zárták az Európa-bajnokságot.

Porcsa Lenke és Lázár Noémi junior párosa Cordano hátán mutatta be gyakorlatait és a kilencedik helyet szerezték meg az Eb mezőnyében.

Jól szerepeltek a junior lányok a kötelezőkben. A legelőkelőbb eredménnyel Csipkereki Brigitta zárt Nugattal a huszadik helyen. Radák Mira Luca és Cornetto programját a 28. helyre, Péter Ella és Cordano kötelezőit pedig a 41. helyre sorolták a bírók.

Radák Mira Luca egy kimondottan szépen sikerült kűrrel, remek pontszámmal a 21. helyre tudott felkapaszkodni Cornetto és Habsburg-Lothringen Eilika segítségével. Csipkereki Brigitta kicsit bizonytalanabb volt a lengyel Nugat hátán és a 35. helyen zárt, míg Péter Ella javítani tudott az előző napi eredményén, a 40. helyen fejezte be az Eb-t. Alapvetően egyik versenyzőnek sem sikerült a döntőbe jutás, de egy visszalépés miatt Radák Mira Luca folytathatta a versenyzést a döntőben, így a huszadik helyen zárta a kontinensviadalt.

Jól sikerült a kezdés Hutton Florencia számára, aki a young vaulter mezőnyben indult Clausi nevű lovával. 6.766-os pontszámával a 15. helyről várhatta a folytatást. Technikai kűrjébe egy kis hiba csúszott, így a huszadik helyre csúszott vissza. Végül egy nagyon jól sikerült programmal a 17. helyig menetelt előre.

A senior kategóriában versenyző Somogyi Eszter programját Cordanón mutatta be, a népes mezőnyben a 26. helyen állt első szereplése után. Technikai kűrjét sikerült biztosan kiviteleznie, így hat helyet tudott javítani és a huszadik helyen várta a folytatást a VB mezőnyében. Kűrjének bemutatása után végül a 25. helyen zárta a világbajnokságot.

Forrás és fotó: Lovastorna Szakág

Kapcsolódó cikkek
Kommentek