8 millió euróért nem volt eladó, de most elkelt Catch me if you can!

Catchme1200

A 10 éves kanca a cseh lovassportot erősíti majd, lovasa a 22 éves cseh Anna Kellnerova lesz.

A Laura Klaphake által lovagolt Catch me if you can augusztus elején kivételesen nem a díjugrató pályán nyújtott sikeres szereplésével került be a lovas hírekbe, hanem azzal, hogy Bill Gates 8 millió eurót ajánlott érte Paul Schockemöhlének. Az adásvétel azonban akkor, azon az áron nem jött létre – de csak idő kérdése volt, hogy a 10 éves kanca mikor cserél gazdát.

A cseh lovassport csapat vasárnap esti posztja tett pontot a találgatás végére, amelyben arról adnak hírt, hogy Catch me if you can ezentúl Csehország lovassportját erősíti, lovasa pedig a 22 éves Anna Kellnerova, hazája egyik legerősebb utánpótlás lovasa lesz. Mint írják, Paul Schockemöhle is örül, hogy kancája jó kezekbe kerül, és sok szerencsét kíván neki és új lovasának.

Paul Schockemöhle saját fórumain cikkünk megjelenéséig nem adott hírt az eladásról. Bár a pontos ár nem ismert, lovas berkekben terjedő pletykák szerint a kanca 12 millió euróért cserélhetett gazdát. Laura Klaphake és Catch me if you can sikeres szereplése a Lovas Világjátékokon minden bizonnyal tovább emelte az augusztusban visszautasított 8 millió eurós összeget.

Forrás: Reiter Revue, EquNews.com

A borítóképet a Paul Schockemöhle Pferdehaltung GmbH bocsátotta a Riderline rendelkezésére.

Kapcsolódó cikkek
Kommentek