Árva lovak karácsonya a Horzéval - jótékonysági gyűjtés

Arva Lovak Karacsonya Kiemelt Kep

Csatlakozz a Horze jótékonysági gyűjtéséhez: segítsünk együtt az árva lovakon, akiknek nem adatott meg a saját, felelős gazdi és egy szerető otthon.

Karácsony környékén rengeteget beszélnek az emberek az adakozásról, az egymással való törődésről. Sokszor ezt a témát olyan kommentek követik, minthogy miért csak, vagy miért pont ezen az ünnepen kell így tennünk? A legtöbben ezzel hárítják el a segítségnyújtást, mindeközben sem akkor, sem máskor nem adakoznak. Valójában azonban nem a mikor számít.

Eddigi lovas életed során biztosan találkoztál már olyan helyzettel, amikor egy lóval nem megfelelően bántak, éheztették, rossz körülmények között tartották és még sorolhatnánk.

Ilyen eset Strauss póni végtelenül szomorú, megrázó története is, akinek utolsó napjait a Bottyán Equus Alapítvány próbálta meg széppé tenni. Valószínűleg te is hallottál már róla. Ő volt az, aki idős póni létére egy testméretéhez képest jóval nagyobb kocsit húzott betegen, mígnem egyszercsak kidőlt előle. Ekkor korábbi tulajdonosa magára hagyta az árokban fekvő kis foltos pónit és többé nem akart hallani felőle.

Nehéz és fájdalmas napok következtek Strauss számára, súlyos hashártyagyulladása volt, amire végül a herélés lett a megoldás. Itt még közel sem volt vége a kínoknak, jött egy rettegett szövődmény, a savós patairhagyulladás, de a kicsi póni ebből is felállt. Evett, sétált, kezdte úgy érezni, hogy ő is érdemel még szeretetet ezen a földön. Sajnos azonban ebben a történetben nincsen happy end, Straussnak csak ez a pár nap járt. Végül egy intenzív, gyors lefolyású kólika végleg elvitte őt közülünk.

Ezeket a sorokat olvasva nem valószínű, hogy tévedünk, ha azt mondjuk, nem sok szem maradt szárazon, és nem sok szív egészben. Egyet lehet tenni, hogy a kis póni szenvedése ne legyen hiábavaló: soha-soha el nem felejteni őt és azt az emberi kegyetlenséget, amely vele megesett! Jusson eszedbe, hogy segítened kell ott és akkor, amikor lehetőséged van rá, hiszen a szomorú igazság az, hogy lesznek még Straussok és lélek nélküli emberek.

Várunk tehát téged, mint lelkes lóbarátot a dunakeszi Horze Lovasáruházba, vagy a bábolnai Horze üzletbe minden feleslegessé vált lófelszereléseddel együtt. A behozott adományokat a Horze csapata még kiegészíti egy 300.000 Ft-os Horze ajándékcsomaggal, melyet karácsony előtt személyesen szállítanak házhoz a Bottyán Equus Hungária Közhasznú Alapítvány számára.

Hallók Eszter, brand manager,Horze Lovasáruház

Fogjunk össze az árva lovakért karácsony alkalmából!

Horzelogo uj 500

A cikk megjelenését a Horze Lovasáruház támogatta.

Kapcsolódó cikkek
Kommentek