Boldog tizedik születésnapot, Horze!

Horze10 Kiemeltjpg

10 éve, 2008 szeptemberének végén nyitotta meg kapuit a Horze Lovasáruház, mintegy berobbanva a hazai lovaséletbe, azóta pedig a hazai lovaságazat meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. A jeles évfordulóra összegyűlt vendégeket Kalkó Róbert, a Horze Lovasáruház igazgatója, Lázás Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere és Dallos Gyula, a lovassport örökös magyar bajnoka, Dunakeszi díszpolgára köszöntötte.

„Tíz éve történt, hogy ugyanitt voltunk és nagy örömmel vettük, hogy a Horze Dunakeszin lovasáruházat nyit. Most pedig ünnepelünk. Kollektív ünnepet ülünk, hiszen egy baráti közösség emlékezik erre a tíz évre” – nyitotta meg prof. dr. Fehér Károly az örömteli eseményt.

Horze10 Kalko
Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere és Kalkó Róbert, a Horze Lovasáruház igazgatója

„Nagyon örülök, hogy ilyen sokan összejöttünk, számunkra ez nagy ünnep” – mondta Kalkó Róbert. „Tíz év telt el azóta, hogy áruházunk megnyitotta kapuit. Robbanásszerűen törtünk be a piacra, de nem az volt a cél, hogy versenytársainkat elnyomjuk, hanem hogy a piacot kibővítsük, a lovastársadalom fejlődését elősegítsük. Kitűzött céljainkat elértük: megsokszoroztuk forgalmunkat, megtöbbszöröztük kínálatunkat, sok visszajáró vásárlóval ápolunk jó kapcsolatot, barátságot. Elértük, hogy a Horze nem csak az országban, de a határainkon túl is ismert legyen, több Horze boltot és márkaképviseletet nyitottunk országszerte, létrehoztunk egy webáruházat és több környékbeli országban is értékesítünk. A lovaséletben való aktív részvételünkkel, támogatásunkkal hozzájárultunk a lovaglás népszerűsítéséhez. Mivel a lovaglást elkezdeni gyermekkorban érdemes, egyik törekvésünk ezen korosztály felkarolása volt, több ezer fiatal élvezhette a Horze támogatását.

Fejlődésünk mindvégig töretlen volt, forgalmunk a legsötétebb gazdasági válságban is emelkedett. Tíz év alatt az ország legnagyobb, piacvezető lovasáruháza lettünk. Most elért sikereinket, eredményeinket ünnepeljük és mindazokat, akik ennek eléréshez hozzájárultak, hiszen nem egyedül jutottunk el idáig. Köszönettel tartozunk. Köszönöm a megjelenteknek, barátainknak, partnereinknek, viszonteladóinknak, vásárlóinknak, annak a kiváló csapatnak, akikkel együtt dolgozhattam” – zárta sorait Kalkó Róbert.

Horze10 1
Kalkó József, Dióssi Csaba, Kalkó Róbert, prof. dr. Fehér Károly, Dallos Gyula, Lázár Vilmos, Szotyori Nagy Kristóf

„A gazdasági világválság idejét éltük 2008-ban. Amikor megtudtam, hogy egy ilyen léptékű lovasáruház megvalósításán gondolkodnak, magam is egy kicsit félve gondoltam rá, hogy vajon mennyire lehet ez sikeres vállalkozás pont ebben az időszakban. Tud-e a magyar lovaságazat ilyen nagyságrendet képviselni, hogy egy ekkora áruházat a többi piaci szereplő mellett sikerre tudjanak vinni? De amikor találkoztam a Kalkó testvérekkel, meg kellett állapítanom, hogy a Horze jó lóra tett” – emlékezett vissza Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke. „ A Horze az ország meghatározó lovasáruháza lett, de ennél is nagyobb elismerés az, hogy befogadta őket a lovas társadalom” – emelte ki, és kitért arra is, hogy a Horze vezetése kiváló kapcsolatot ápol a Magyar Lovas Szövetséggel, támogatja annak törekvéseit, rendezvényeit, a fiatal és tehetséges lovasokat. „Sokat beszélünk a Kincsem – Nemzeti Lovas Programról, ami leírja, milyen fontos szelete a lovaságazatnak a kereskedelem. Amikor azt látjuk, hogy a Horze ezt a nagyságrendet megugrotta, az visszaigazolás, hogy jó irányba tartunk. Mi mást is kívánhatnék nektek, mint további sok sikert? Hiszen a Horze sikere mindannyiunk sikere” – zárta köszöntőjét Lázár Vilmos.

Dióssi Csaba polgármester sem először járt a Horze Lovasáruházban, hiszen ő is ott volt 2008-ban, amikor az áruház megnyitotta kapuit. „Mintha csak most lett volna, hogy meghívást kaptam a megnyitóra. Ahogy Lázár Vilmos is mondta, egy világválság közepén voltunk akkoriban és drukkoltunk minden vállalkozásnak, hiszen sokkal gyakoribb volt, hogy egy cég bezárta kapuit, minthogy valaki új vállalkozásba kezdett volna. Városvezetőként az én szememben a város és az itt dolgozó vállalkozók sikere összefonódik. A lovassport ma reneszánszát éli, de ezt nem lehetett előre tudni, nagy bátorság kellett ehhez a lépéshez akkor. Gyorsan elment ez a tíz év, sok munka volt benne, a sikert nem adjak ingyen.” – mondta a polgármester, aki kitért arra is, hogy a ló- és lovassport nem csak nemzetünk szempontjából meghatározó, de Dunakeszin különösen fontos szerepet tölt be, a város fejlődését jelentősen meghatározta.

„A Horze Lovasáruháznak van egy nagyon jó vezetése, kollektívája és árukészlete. De ami ennél is fontosabb, azok az emberi gesztusok, ahogy a Horze minden lovas rendezvényen segíti a lovassport minden egyes szakágát. Ez nem csak egy üzleti fogás, az egész magyar lovas társadalmat tudjátok igényesen felszerelni és segíteni. Minden cselekedetetekkel maradjatok a lovas társadalom javára” – mondta Dallos Gyula, a lovassport örökös magyar bajnoka.

Horze10 Bacspeter
Bács Péter színész és kaszkadőr

A köszöntők után Bács Péter színész és kaszkadőr alapozta meg a hangulatot a fogadáshoz egy lelkes szavalattal, majd a vendégek az áruház kínálatának megtekintése után egy kellemes, beszélgetésekkel körített ebédre is a Horze vendégei voltak.

Fotó: Somogyvári Anett

Kapcsolódó cikkek
Kommentek