Horváth Balázs és Kovács Henri is duplázott a Tenyészversenyen

Horvathbalazs Tenyeszverseny Kiemelt

Vasárnap a hat- és hétéves, valamint az utánpótlás korosztályú lovak döntőjével ért véget a XXXV. Tenyészverseny Kiskunhalason. Az elmúlt évekhez viszonyítva számottevően nőtt a résztvevő lovak létszáma, a három nap alatt összesen 550 startot láthatott a közönség.

Az ötéves lovak 120 centiméteres döntőjében tíz hibátlan lovaglást láthatott a közönség, viszont mindössze három olyan páros volt, akik mindhárom napot hibapont nélkül zárták. Izgalmas összevetésben Kovács Henri saját tenyésztésű lovával, Tambourinoval magabiztosan nyerte meg a kategóriát.

5Eves Gyoztes 2
Kovács Henri és Tambourino

A győztes páros mögött három másodperccel lemaradva a mezőhegyesi Jován Richárd és Jaguár zárt. Harmadik helyen végzett Juan Carlos Soberon és Hilton Du Jolibois.

5Eves2 1
Jován Richárd és Jaguár

A Morris Lovas SE sportolója, Kovács Henri a hatéves kategóriájában is kiválóan szerepelt, hiszen Bognár Boris Kft. által tenyészett Quinteroval gyors hibátlant lovagolva az első helyen zárta az összevetést. Mögötte végzett aFaluhelyi Ádám által lovagolt Verducha, illetve leggyorsabb négy hibapontos teljesítménnyel Czékus Zoltán és Casalido.

6Evesgyoztes 2
Kovács Henri és Quintero

Az utánpótlás lovaknál Horváth Balázs abszolút fölénnyel nyerte a versenyszámot, ugyanis egyedüliként teljesítette hibátlanul a három napos bajnokságot, ráadásul mindkét lovával. Így megosztott első helyen végzett a Pataki Ménes lova, PM Chaccera és saját tulajdonú lova, Laguilot Z. Mögöttük a harmadik helyért viszont nagy csata alakult ki. A hét szereplős összevetésből immár harmadszorra is Kovács Henri került ki győztesen, ezúttal a Czuczi István által tenyészett Chanel IC-t lovagolva a harmadik helyre. Negyedik helyen ifj. Szabó Gábor és Lord Classic, ötödiken Cser Attila és Sifu, hatodikon pedig ifj. Néveri Imre László és Caspark végeztek.

Utanpotlasgyoztes 1
Horváth Balázs duplázott az utánpótlás lovak kategóriájában

Képgaléria a nap legjobbjairól:

Fotó: Halasmédia

Kapcsolódó cikkek
Kommentek