Íme az MSLT Prémium Hétvége legszebb kancái és csikói

Mslt Premium Kiemelt

A Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesülete idén első alkalommal rendezte meg a Prémium hétvégét, ahol együtt került megrendezésre a Csikóchampionátus és az Országos Kancavizsga. Rekord számú nevező gyűlt össze minden kategóriában, több mint kilencven lovat láthattak a Nemzeti Lovardába kilátogató nézők a hétvégén.

A csikók között minden eddiginél erősebb mezőny állt össze, soha nem látott létszámú nevezés érkezett mind a kanca mind pedig a mén kategóriában. Közel ötven kiváló származású magyar sportló fajtájú csikó vonult fel a bíráló bizottság előtt. A szemle teltház előtt zajlott, ami mutatja a tenyésztők érdeklődését.

A méncsikók közül nyolcan kaptak prémium minősítést, a Champion címet pedig a Kacziba Pál által tenyésztett Ars Hero F (Querlybet Hero × Ars Vivendi) vihette haza. Második helyen végzett a Radványi család tulajdonában álló Casspilot (Cassilano × Ak Con Lapilot). Harmadik helyezett lett Dream N Joy (Desperado × Sir Shutterfly), tenyésztője Horváth Attila.

Mencsiko
A Kacziba Pál által tenyésztett Ars Hero F (Querlybet Hero × Ars Vivendi)

Igen nehéz dolga volt a bíráló bizottságnak a kancacsikók között, hiszen egytől-egyig kiváló csikókat sorakoztattak fel a tenyésztők. Összesen tízen távozhattak prémium minősítéssel, közülük a Champion címet a Debreczeni család tenyészetéből származó DB GI Lotte (Givano × Lagaro) vihette haza. Az ezüstérmes pozícióban a Timpex Ménes lova, Timpex Fagyöngy II. (Chacfly × Timpex Apoleon) végzett. Harmadik helyen pedig Andirkó Attila csikója, Aranykapu Clarissima (AK Claramo × Ak Carismo) végzett.

Kancacsiko2
A Debreczeni család tenyészetéből származó DB GI Lotte

Az Országos Kancavizsga három kategóriában zajlott, a vizsgán 3, 4 és 5 éves korú magyar melegvérű vagy külföldi méneskönyvhöz tartozó kancák vehettek részt.

A hároméves kategória volt a legnépesebb, itt a 18 benevezett ló közül tizenöten kaptak prémium minősítést. A győztes a Szikriga Kft. tulajdonában álló, de a Lewitzi Ménesben tenyészett Bondi Beach (Je Taime Flamenco × Balou Du Rouet) lett, aki a nagyon magas nyolcas pontszámot kapta az ugróteljesítményére (borítókép). Második helyen a mezőny legszebb küllemű lova, a Csirke Béla által tenyésztett Bridget (PM Balougraf × Colonado) végzett, aki ezzel a legeredményesebb magyar tenyésztésű ló lett a kategóriájában. Harmadik helyen pedig Turcsán Ferenc kancája, Adagio De Camscavel (Adagaio De Tan × Cambridge) végzett.

3Eves2
A Szikriga Kft. tulajdonában álló Bondi Beach

A négyéves lovak közül Lagretta HB (Lagarder x Rolls Royce) hozta el a bajnoki címet, tenyésztője Borislav Borisov, tulajdonosa pedig Zodoma Károly. Második lett Erdélyi Gyula és Fábiáncsics Gábor közös lova, Cinderella (Cinnamon × Contendro II.). A bronzérmes pozícióban pedig a Kabóka Kft. által tenyészett Liliom V (Lux V × Fantazme Courcelle) végzett.

Az ötéves kategória idén második alkalommal került külön értékelésre, a győztes pedig a Radványi család kancája, Argentina (Aranykapu Argentik × Merano I-38) lett. A Szikriga Kft. ebben a kategóriában is dobogós helyezést vihetett haza, hiszen lovuk, Cacharel (Cabachon × Latus) a második helyen végzett. Harmadik pedig a Vass Anna tulajdonában álló Compact KV lett.

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek