Regionális kancaszemlét tartottak Mezőhegyesen

Mezohegyes Kancabiralat2018 Kiemelt

Idén második alkalommal rendeztek előbírálati lehetőséget az Országos Kancavizsgához, amelyet ezúttal Mezőhegyesen tartottak. A rendezvényen összesen 13 kancát mutattak be, akik közül hárman kapták meg a prémium minősítést.

Az első napon küllemi- és mozgásbírálaton vettek részt a lovak, a négyéveseknek lovas alatti bemutatással kiegészülve, szombaton pedig teltházas lelátó előtt zajlott a vizsga legizgalmasabb része, a szabadonugró bírálat.

Mezohegyes Kancabiralat2018

A szemle legeredményesebb lova, a Czuczi István tulajdonában álló Honeymoon IC lett, aki a legmagasabb pontszámot érte el mind a küllemi, mind az ugróbírlaton, ezzel megnyerve a 3 éves kancák kategóriáját.

Honeymoonic
A szemle legeredményesebb lova, a Czuczi István tulajdonában álló Honeymoon IC

Második helyen végzett a Kiss Gergő által tenyészett Chella, aki szintén prémium minősítéssel zárta a versenyt.

Challa
A Kiss Gergő által tenyészett Chella,

A vizsga nagy meglepetése a Mezőhegyesi Állami Ménes Kft. által tenyészett Déva Gidrán I-12 Nektárka, aki 7,15-os ugróteljesítménnyel megérdemelten vehette át a harmadik helyezettnek járó serleget.

A négyéves kancák mezőnyében a képzeletbeli dobogó mindhárom fokára mezőhegyesi tenyésztésű ló állhatott fel. A kategória győztese prémium minősítéssel Kalinka M lett.

Kalinkam
A Mezőhegyesi Állami Ménes Kft. által tenyészett Kalinka M

Második helyen végzett Kármen M:

Karmenm
Kármen M

A harmadik helyet pedig Karolina M szerezte meg:

Karolinam

Az Országos Kancavizsga szeptember 7-9. között kerül megrendezésre Budapesten a Nemzeti Lovardában, ahova minden 3, 4 és 5 éves korú magyar melegvérű és külföldi méneskönyvhöz tartozó kancát várnak szeretettel. Tovább a rendezvény Facebook eseményére >>

Fotó: Vida-Szűcs István

Kapcsolódó cikkek
Kommentek