A legkirályabb lovas meLÓk

Angol lovassag illusztracio

Mit szólnál hozzá, ha a Buckingham Palotában lakhatnál, egész nap lovakkal foglalkozhatnál, szerepelhetnél a leglátványosabb ceremóniákon és mindezért még fizetnének is? Ez bizony nem álom, hanem a valóság, az állást az angol Királyi Istálló hirdette meg. Ha pedig mindez nem lenne elég, a Bécsi Spanyol Lovasiskola is munkatársat keres.

Az angol uralkodói ház is halad a korral: a Királyi Istállóknál (Royal Mews) megnyílt „bentlakásos segítő” pozíciót a királyi ház weboldalán, valamint a LinkedInen hirdették meg. A munka magában foglalja a hátas és fogatos lovak mindennapos ápolását, gondozását, kiképzését és mozgatását, az istállómunkák elvégzését, a lószerszámok, valamint a pompás hintók és fogatok karbantartását, valamint a ceremóniákon való részvételt. A szerencsés jelentkező egy olyan 23 fős csapat tagja lesz, amely 32 lóért felel.

A megvalósult tündérmesén túl persze nem lehet kérdés, hogy a Királyi Istállóknál a tökéletes munkavégzés, a szabályok és előírások legpontosabb betartása alapvető elvárás, hiszen ezek a lovak milliók előtt szerepelnek.

A jelentkezők felé elvárás a lovak szeretete, a lovak körüli teendők és istállómunkák alapos ismerete, a megbízható, szilárd lovastudás, a fogathajtásban való jártasság, lovas végzettség, és persze a terhelhetőség, megbízhatóság és rugalmasság.

A munkavégzés helye több mint exkluzív: maga a Buckingham Palota, de alkalmanként történhet Windsorban és a Hampton Court-palotában is. A pozícióhoz szállás és étkezés is jár, a fizetés pedig évi 22.400 angol font. A pozícióra október 10-ig lehet jelentkezni, október 21-22-én pedig a kiválasztottak interjú keretében is bemutatkozhatnak.

Nem kevésbé különleges munkahely a Bécsi Spanyol Lovasiskola sem, ahová az osztrák Pferderevue online magazin cikke szerint épp lóápolót keresnek. A feladatok közé tartozik a bemutatókon szereplő lipicai mének ápolása, takarmányozása és az istállóbeli teendők ellátása. Az ideális jelölt szakképesítéssel és többéves tapasztalattal rendelkezik, a megbízhatóság, rugalmasság, terhelhetőség és önállóság természetesen itt is elvárás.

Srs udvar 1200

Ha Te is szívesen dolgoznál lovak körül, de egy sportistálló közelebb állna az elképzeléseidhez, nézd meg a Lewitzi Ménes nyitott pozícióit:

Kapcsolódó cikkek
Kommentek