Az esővel is megküzdöttek az OB lovasai

Riderline 3899og

Kiss Lizanna a gyermek bajnok; a Tóth Béla Régió kettes csapata az amatőr bajnok; a Némethy Bertalan Régió csapata az utánpótlás bajnok - fordulatos versenyszámokkal és őszies idővel folytatódott a FIAT Országos Díjugrató Bajnokság.

A Tóth Béla Régió kettes csapata az amatőr bajnok

A Fiat Díjugrató Országos Bajnokság harmadik napja az amatőr lovasok középdöntőjével vette kezdetét. A 125 centiméteres hibaidős versenyszámban ötvennégy lovas állt starthoz, akik közül tizenegyen tudták hiba nélkül teljesíteni a Karádi László által épített pályát.

Közülük a leggyorsabb a Prosper Lovasklub versenyzője, Baumann Bori volt Kiméra nevű lovával. Második helyen végzett Kalános Éva és Don Curacao, harmadikon pedig Palkovics Dóra Felleggel.

Az elődöntő és a középdöntő eredményei alapján hirdették ki az amatőr bajnok csapatokat, akik közül a legeredményesebb a Varga Zoltán által vezetett Tóth Béla Régió kettes csapata lett, melynek tagjai Kalános Éva, dr. Stark Róbert, Németh Viktória és Sunyovszky Réka voltak.

Második helyen végzett a Máchánszky Gyula Régió hármas csapata, Balogh Andrea, Szikora Beáta, Busi Sándor és Szakál Delinke összeállításban Szekeres Ágota csapatvezetővel kiegészülve.

A bronzérmet a Krucsó Szabolcs által vezettet Némethy Bertalan Régió kettes csapatának tagjai vihették haza, mégpedig Blaskó Nikolett, Simon Máté, Attilás Viktória és Baumann Bori.

Az amatőr lovasok vasárnapi döntője előtt öt lovas áll hibapont nélkül holtversenyben az első helyen, további két lovas pedig egy-egy hibaponttal várja a folytatást.

Amatorcsapat OB2019
PC amator csapat 1

Kiss Lizanna a gyermek bajnok

A Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság gyermek kategóriájának döntőjébe tíz lovas kvalifikálta magát, akiknek két fordulóban kellett bizonyítaniuk 125 centiméteres magasságon.

Közülük négyen is hiba nélkül tudták teljesíteni a bajnokság mind a négy pályáját, így gyermek válogatottunk oszlopos tagjai, Kiss Lizanna, Törő Csongor, ifj. Szuhai Gyula és Kisgergely Kata Csenge vettetek össze a győzelemért.

Füzér Gábor tanítványa, a többszörös gyermek GP győztes Kiss Lizanna indult utolsóként, aki rutinos összevetőként villámgyors hibátlan lovaglásával, 2018 után idén is kiérdemelte a gyermek bajnoki címet. A Krucsó Ferenc által felkészített tavalyi ezüstérmes Törő Csongor is fantasztikus lovaglást mutatott be, viszont századmásodpercekkel lassabban, így ezúttal is a dobogó második fokára álhatott fel.

A bronzérmet Füzér Gábor másik tanítványa, ifj. Szuhai Gyula érdemelte ki, aki szintén hibátlanul lovagolt az összevetésben. Negyedik lett Kisgergely Kata Csenge, akinek felkészítője ifj. Szabó Gábor volt. Ötödik helyen végzett Gulyás Dominik, majd pedig Kelemen Zsolt Péter, Tóth Balázs és Jármy Kinga lettek helyezve.

PC kis lizanna

A Némethy Bertalan Régió csapata az utánpótlás bajnok

A Fiat Díjugrató Országos Bajnokság szombati napjának záró versenyszáma az ifjúsági és fiatal lovas korosztály kétfordulós középdöntője volt. A versenyszám érdekessége, hogy a két korosztály vegyesen indult ugyanazon a 135 centiméteres pályán, és a csapatok is vegyes összeállításúak voltak.

A pálya rendkívül nehéz volt, nem is született dupla hibátlan az ifjúsági kategóriában. A legközelebb Alasztics Aliz állt hozzá, aki két hibaponttal zárta a középdöntőt, ami az összesített első helyet jelenti a párosnak. Második helyen végzett leggyorsabb négy hibapontos teljesítménnyel Erdős Jázmin és Amazon, harmadik pedig Plavecz Szabrina lett, amivel második helyen áll az összesítésben.

A fiatal lovasok között ketten tudták csak hiba nélkül teljesíteni a középdöntőt, akik közül Búza Patrik Zoltán volt a gyorsabb, megelőzve ifj. Lázár Zoltánt, így ők állnak a lista élén jelenleg. Rell Adrián is verőhiba nélkül tudta teljesíteni a középdöntőt, viszont két hibapontot kapott időbüntetésként.

A csapatbajnokságban hatalmas fölénnyel vehette át a Pirik Zsolt által vezetett Némethy Bertalan Régió csapata az aranyérmet. A csapat tagjai Barna Csenge, Erdős Jázmin, Búza Patrik Zoltán és Alasztics Aliz voltak.

Második helyen végzett a Janik Anna, Reisz Panna, ifj. Lázár Zoltán és Szabó Virág összeállítású Tóth Béla Régió csapata Janik Attila vezetésével.

A harmadik hely sorsa összevetés után dőlt el, amelyet a két csapat képviseletében Plavecz Szabrina és Ágoston Csenge vállalt magára. A bronzérem végül a Sovák Péter által összeállított Máchánszky Gyula Régió csapatához került, melynek tagjai Plavecz Szabrina, Markó Sándor, Füzér Zsófi és Dömse Tamás voltak.

PC utánpotlas csapat

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek