Februártól lovagolnak a diákok Szilvásváradon

Szvarad Lovasoktatas

Megállapodást kötött Szilvásváradon az Állami Ménesgazdaság, a Jókai Mór Általános Iskola és az Egri Tankerületi Központ a lovaskultúra iskolai oktatásáról, így az érdeklődő 3., 4. és 5. osztályos diákok februártól az iskolai órarendjükbe illesztve tanulják majd a lovaskultúra és a lovaglás alapjait.

A megállapodás aláírása kapcsán Horváth László, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: lovaskultúránk fennmaradása szempontjából nagyon fontos elhatározás született meg Szilvásváradon. A nemrégiben átadott Lipicai Lovasközpont megfelelő környeztet biztosít az oktatáshoz.

Szilvásvárad a lótenyésztés és a génmegőrzés mellett a Pétervásárán elindított lovász-szakképzés gyakorlati helyszíne is. A ménesgazdaság és az önkormányzat folyamatosan együttműködik a lovas tradíciók megőrzése terén. „Az iskolai lovas oktatással újabb fontos lépést ettünk a Kincsem Nemzeti Lovas Programban foglaltak megvalósítása érdekében” – fogalmazott a képviselő.

Kis Pap Zoltán, az általános iskola intézményvezetője elmondta: az együttműködés aláírása nagy öröm, a gyermekek izgatottan várják, hogy iskolai keretek között lovagolhassanak és ismerkedhessenek a lovas kultúrával.

Az oktatás február elsején indul szervezett keretek között, szakképzett oktatókkal. A lovaskultúra élményszerű oktatása a mindennapos testnevelés kiegészítéseként szerepel majd a gyermekek órarendjében.

Forrás: Kékes Online

Fotó: Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad

Kapcsolódó cikkek
Kommentek