Flóra, Gidran Mytoc és Givano az idei Kanca- és Ménverseny legjobbjai

Mytoc1200

Huszonötödik alkalommal rendezték meg a Kanca- és Ménversenyt Mezőhegyesen, a nagy múltra visszatekintő Ménesbirtokon.

Szuper izgalmak a Szuperdöntőben

A 140 centiméteres pályán tizenkét számozott akadállyal és tizenöt erőkifejtéssel várta Unyatinszki József pályaépítő döntőbe jutott kancákat és méneket. Címvédés történt a kancáknál: ugyanúgy mint 2018-ban, most is a mezőhegyesi Flóra tiszta hibátlannal tudott győzni Piroska Zoltánnal a nyeregben, megelőzve a Sion Security pej kancáját, Lady Winnert Krucsó Szabolccsal és Kovács Henri saját tulajdonú kancáját, Harpert.

Flora
Piroska Zoltán és Flóra

A méneknél nem változott a vadászugratásnál kialakult sorrend. Tiszta hibátlan teljesítménnyel a a tiszafüredi Kun család által tenyésztett Gidran Razbeg Mytoc lett az első Szotyori Nagy Kristóffal a nyeregben (a borítóképen), megelőzve a nyolcéves Givanot Krucsó Szabolccsal és a Casado apaságú, hortobágyi tenyésztésű Hámort Szladek Mátéval.

A legjobbak számára következett a rövidített pályán az összevetésnek beillő Szuperdöntő, ahol Kucsó Szabolcs szinte mindent vitt: a leggyorsabb hibátlant lovagolta Debreceni Elemér lovával, Givanoval és második lett Lady Winnerrel. Tizennégy századmásodperccel szorult a harmadik helyre saját tenyésztésű és tulajdonú kancájával, Chanel IC-vel Czuczi István.

Méneskönyvek versenye ötödik alkalommal

Ötödik alkalommal rendezték meg a magyar útlevéllel rendelkező fiatal lovaknak a Méneskönyvek versenyét is, ahol az ötéves kategóriában egyedül a Calvino Z apaságú Kármen M tudott mindhárom nap hibátlanul teljesíteni, így a házigazdák örömére Piroska Zoltánnal győzött. Összevetés után a második helyet a hortobágyi tenyésztésű Királylánnyal Szladek Máté szerezte meg, Nagy Antal szürkéje, Storm Kolarovszki Erikával a harmadik helyen végzett.

Karmen M
Piroska Zoltán és Kármen M

A hatéveseknél Kovács Henri lovai uralták a mezőnyt: győzött Cadre Romantic megelőzve Olafot. A harmadik helyen egy Odermus R mén, Jaguár végzett Jován Richárddal.

A hétéves lovaknál egyetlen tiszta hibátlan teljesítménnyel Szakál Delinke Quinterojával győzött Kovács Henri, megelőzve két mezőhegyesi lovat, Izsákot és Íziszt.

QUINTERO

A Baloghi András Emlékdíjat a versenybíróság döntése alapján legstílusosabban lovagló lovas, Krucsó Szabolcs vehette át.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Szabó Fruzsina

Kapcsolódó cikkek
Kommentek