Golden Sea a 97. Magyar Derby győztese

Goldensea97 2019 Derby

Fantasztikus versenyzést követően sok éve nem látott történelmi kancagyőzelmet ünnepelhetett a Kincsem Park közönsége, főszerepben Golden Sea-vel aki a verseny 12. kanca győztese. Stanislav Georgiev idomárként és lovasként is pályafutása első Derby sikerét szerezte meg.

A frenetikus hangulatban zajló versenynap végén elstartoló Kékszalag mezőnyét a közönség üdvrivalgással fogadta már az első körben, a befutóban pedig a csúcspontjára hágott a hangulat. A legtöbben Golden Sea-t biztatták, hiszen ő volt a mezőny favoritja. A nem mindennapi verseny utolsó kétszáz méterében hatalmas küzdelem alakult ki Golden Sea és a másik kedvenc, For You között. A mén egy ideig legyőzhetetlennek tűnt, azonban Golden Sea ismét elindult és klasszisát megmutatva majdnem két hosszal utasította maga mögé riválisait.

A helyezéseket Lili és Gönczi Rebeka, valamint For You és Kovács Sándor párosa döntötték el egymás között: az ezüstérem a szebbik nemhez került, For You pedig bronzéremmel zárt.

Lili Derby2019
Lili és Gönczi Rebeka

A verseny befutási sorrendje azért is különleges, mert az eddigi írásos feljegyzések során mindössze két alkalommal találni olyan Derby-t, ahol mind az első-, mind a második helyen a szebbik nem képviselői emelkedtek ki: 1947-ben Minci-Hellas, 1973-ban pedig Anda-Mákvirág sorrendben játszották a kancák a főszerepet a Magyar Derbyben.

Forrás: Kincsem Park
Fotó: dr. Kovács Gábor

Kapcsolódó cikkek
Kommentek