Szlovák lovas magyar lóval nyerte a Gróf Széchenyi Memorial Nagydíjat

Grsz 20190526 Gp Andrejholly1200X630

A Gróf Széchenyi István Emlékverseny utolsó versenynapján került megrendezésre a Fiatal Lovak, a Bronze Tour és az U25 döntője, a nap fénypontja pedig a verseny zárásaként megrendezett kétfordulós Grand Prix volt.

Román páros nyerte a fiatal lovak versenyszámát

A vasárnap a 6-7 éves lovak döntőjével kezdődött, ahol 45 lovaglást láthattak a Nemzeti Lovardába kilátogató nézők. Közülük tizennyolcan jutottak be a 130-135 centiméteres összevetésbe.

Az első két helyen külföldi lovas végzett, mégpedig a román színekben versenyző Constantin Cojocariu Handymannel, valamint a horvát Andrija Hrogovic és Incognito Z. A legeredményesebb magyar lovas, a harmadik helyen végző fiatal tehetség, Szuhai Péter volt, aki Chilling Outot lovagolta, megelőzve Faluhelyi Ádámot Eldoctroval. Ötödik lett Andirkó Benjámin, aki saját tenyésztésű lovával, Aranykapu Claramoval minden nap a helyezettek között szerepelt. Hatodik helyen pedig a pénteki győztes, ifj. Tóth László végzett, aki ezúttal Identityt lovagolta.

Cojocariu Constantin
Constantin Cojocariu és Handyman

Ifj. Szabó Gábor ezúttal Nettoval győzött

A Széchenyi István Emlékverseny utolsó napja a Bronze Tour döntőjével folytatódott. A Karádi László által épített 125 centiméteres hibaidős versenyszámban 68 lovas állt starthoz, akik közül tizenkilencen voltak hibátlanok.

Ifj. Szabó Gábor a tőle megszokott teljesítményt nyújtva fantasztikus idővel ért célba Nettoval, megelőzve a szintén nagyon gyors Zárug Annamáriát Candyvel. Az elődöntőben is helyezett Búza Krisztián most is dobogós helyezéssel zárta a versenyt Luxor F nyergében. A negyedik helyen végzett Faluhelyi Ádám Conchicco Blue PS nevű lovával, ötödiken ifj. Lázár Zoltán Gina Van Lange Weerennel, hatodikon pedig a bolgár Ruslan Petkov és Cesana.

Szabo G
Ifj. Szabó Gábor és Netto

Szlovák győztes az U25-ben

A Széchenyi Emlékverseny programjának utolsó előtti versenyszáma az U25 korosztálynak kiírt döntő volt. A rendkívül nehéz 135 centiméteres alappályát tizenkét lovas tudta hiba nélkül teljesíteni, így ők jutottak be az emelt magasságon tartott összevetésbe.

Kiélezett küzdelemben a szlovák David Horváth bizonyult a leggyorsabbnak, így ő vihette haza a győztesnek járó díjat Desanne Van TL nevű lovával. Tóth Boglárka is gyors hibátlant lovagolt az összevetésben, de most ez a második helyre volt elég. A fiatal lovas válogatott Kalán Eszter végzett a harmadik helyen, mögötte pedig szintén dupla hibátlannal Rell Adrián és Charter. A leggyorsabb négy hibapontos lovaglással Máriás Sára végzett a negyedik helyen, megelőzve Lambertus Balázst és Casust.

U25
David Horváth és Desanne Van TL

Andrej Holly a Gróf Széchenyi Memorial Nagydíj győztese

49 lovas kvalifikálta magát a Gold Tour döntőjeként megrendezett 145 centiméterre kiírt kétfordulós versenyszámban. Az első forduló után a legjobb tizenkét versenyzőt várták vissza a második fordulóba, köztük öt hazai színekben versenyző lovassal.

A két forduló összesített eredményei alapján mindössze egy dupla hibátlan lovaglás született, mégpedig attól a lovastól, aki tavaly ugyanitt ugyanebben a nagydíjban is már győzedelmeskedett. Ő pedig nem más, mint a Szlovákiát képviselő Andrej Holly, akinek lova, Quintana Magyarországon kezdte meg versenykarrierjét, és jelenleg is magyar tulajdonban van. Gratulálunk Makay Tamás tulajdonosnak a győzelemhez.

Második helyen végzett mindkét fordulóban verőhiba nélkül lovagolva, de az első fordulóban egy időbüntetést összegyűjtő Czékus Zoltán és Kempo Cento. A világhírű lótenyésztő és díjugrató, Rene Tebbel a leggyorsabb négy hibapontos lovaglást hozta az első körben, lova, Saxo de la Cour a kőfal tetejét ütötte le. Végül a páros a leggyorsabb második kört lovagolva az előkelő harmadik helyet tudta megszerezni a nagydíjban.

A tavaly negyedik helyen végző Horváth Balázs idén is ezzel a helyezéssel zárta a versenyt, a különbség mindössze annyi, hogy akkor Zordont lovagolta, most pedig PM Chaccerát. Szintén egy verőhibát vétett a bolgár színekben versenyző Angel Niagolov, és a szlovák Igor Sulek, megelőzve Mráz Tamást és Cariba Damot.

Holly A
Andrej Holly és Quintana

Tovább a start- és eredménylistákra >>

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek