Winx, az ausztrál csodakanca a Vogue címlapján

Winxog

Igazi sztár, nem csak a lóversenypályán, de a világ egyik legnevesebb divatmagazinjának címlapján is megállja a helyét Winx.

Winx 2018 októberében negyedik alkalommal is megnyerte az 5 millió ausztrál dollár (több mint egymilliárd forint) összdíjazású Cox Platet, ami korábban soha nem sikerült egyetlen más lónak sem. A kanca azonban nemcsak ezzel a sikerrel vonult be a lóverseny-történelembe, hanem azzal is, hogy sorozatban 31 győzelemnél tart, amelyek közül 23 Group 1-es, azaz a legmagasabb kategóriába tartozik. Winx eddigi össznyereménye több mint 23 millió ausztrál dollár (közel ötmilliárd forint).

A kancát sokan szerették volna Ausztrálián kívül is versenyben látni, azonban erre soha nem került sor, és már nem is fog, Winx ugyanis április 13-án búcsúzik a versenyzéstől.

A kanca igazi sztár hazájában, minden futása igazi népünnepély, a lovat hatalmas rajongótábor kíséri, a Winx sapka, póló, pulóver, zászló, kitűző, fotó, festmény, plakát, tévéinterjú, reklámok, újságcikkek, életrajzi könyv iránt is hatalmas a kereslet.

Winx utolsó versenye előtt a divatvilágban is debütált: az ausztrál modell, Nya Leth mellett ő szerepel az ausztrál Vogue áprilisi kiadásának címlapján.

Érdekesség, hogy nem Winx az első versenyló, aki kivívta a magazin szerkesztőinek elismerését: 2012-ben Black Caviar is Vogue címlapot kapott.

Forrás: Vogue Australia
Fotó: Justin Ridler, Vogue

Kapcsolódó cikkek
Kommentek