5 ló típus, akikkel biztosan találkoztál lovas karriered során

Pasi lo 1200

Életed folyamán számos hullámvölgyön kell átkelned, amiben barátaid és családod támogatására mindig számíthatsz. Ott vannak, amikor szükséged van rájuk, és veled ünnepelnek a fontos pillanatokban. Nincs ez másként a lovas életedben sem, csak ott a ló a társad, aki veled van jóban-rosszban egyaránt. Ha visszatekintesz lovas pályafutásodra a kezdetektől napjainkig, rögtön eszedbe jutnak azok a lovak, akik valamilyen szempontból sorsfordítóak voltak, és hozzájárultak ahhoz, hogy azzá a lovassá válj, aki most vagy. Lehetnek különböző méretűek, színűek, vérmérsékletűek, de ami biztos, hogy mindegyikük egyéniség volt.

Az Első

Az első ló az életedben biztosan olyan, akire szívesen emlékszel vissza. Ha elég korán kezdted a sportot, akkor valószínűleg a szüleid választották ki számodra alacsonyabb költségvetésből, de a biztonságot szem előtt tartva. Aztán megpróbáltak téged egy darabban tartani, míg a te fiatal és tapasztalatlan éned egyre gyorsabban akart vágtatni és magasabbra ugratni. Mindannyian tudjuk, hogy a lovak könnyen meggondolhatják magukat, főleg ha egy pehelysúlyú gyerek kezében van a szár, így neki köszönheted a biztos ülésedet és hogy hamar megtanultad, mi az a kitartás.

Kezdolovas

Akiben csalódtál

Mindannyiunknak volt ilyen lova. A ló, amelyet reményekkel és ígéretekkel telve vásároltál meg. Az utatokat hatalmas lelkesedéssel kezdtétek meg, de a nagy tervek helyett egy évvel később pont ott voltatok, mint ahonnan indultatok. Frusztráltan sírtál, amikor megláttad tökéletes profilját az istálló ajtajában, mert míg ti egy lépést előre, kettőt hátra tempóban haladtatok, testvérei szélvészként hódították meg a versenypályát. Végül nehéz szívvel, de elvált utatok, de a lelked mélyén szomorúság helyett valójában egy nagy kő esett le a szívedről.

Az Igazi

Amikor már valamicske tapasztalatot összegyűjtöttél, de még mindig nagyobb volt a lelkesedés, mint a tudás mögötte, akkor találkoztál Vele. A lóval, akivel az első pillanattól fogva eggyé váltatok. Minden barátod féltékeny volt rátok, mert ő volt a bombabiztos szupersztár, aki mindig hibátlanul teljesítette a díjugrató pályát, miközben te a létező összes hibát elkövetted. Minden versenyen a maximumot nyújtotta, te pedig fülig érő mosollyal vehetted át a kupák és szalagok garmadáját. Sajnos elkerülhetetlen, hogy eljöjjön a búcsú ideje, de sosem fogod elfelejteni, hogy mi mindent tett érted, és adott meg neked, mert ő volt életed lova, akinek mindig lesz helye a szívedben.

Akit elengedtél

Van, amikor megakad a szemed egy lovon, és egyszerűen nem tudod kiverni a fejedből. Tudod, hogy nem kellene megvenni, mert vagy túl drága, vagy egészségügyileg nincs rendben, vagy csak szimplán túl nagy a kockázat, így lebeszéled magad. Más viszont lecsapja a labdát és megragadja az általad elhalasztott lehetőséget, majd kiderül, hogy a ló még túl is szárnyalta a hozzá fűzött reményeket. Pár napig álmatlanul forgolódsz, de összességében örülsz a ló sikerének, mert még ha nem is a tiéd, mégis kialakult egy különleges kötelék.

Pasi lovat vezet

Akitől a legtöbbet tanultál

Lehet ő egy fiatal ló, vagy egy híresen problémás, sokat látott iskolaló, de te úgy döntöttél, teszel egy próbát. Akkoriban talán úgy érezted, hogy nem éri meg azt a vért, könnyet és szenvedést, de visszatekintve rájössz, hogy mennyit tanított neked. A rengeteg vita és rimánkodás, a kitartó és következetes munka meghozta a gyümölcsét, és felbecsülhetetlen tapasztalatokat szereztél. Amikor elvált utatok, te elégedetten nyújtottad át a vezetőszárat az új tulajnak, mert tudtad, hogy a ló készen áll arra, hogy boldoggá tegye új lovasát.

Forrás: Horse&Hound
Képek forrása: Pixabay

Találd meg életed lovát a Riderline-on:

Kapcsolódó cikkek
Kommentek