Az égi pályákon hajt tovább Berecz Istvánné Ági

Bereczistvanneagi

Berecz Istvánné Ági, Heves megyei fogathajtó életének 56. esztendejében az égi lovas pályákra hajtott.

Családjával évtizedek óta szerves részei az északkelet-magyarországi lovas és fogathajtó életnek. Férjével, Berecz Istvánnal álmodta meg a bélapátfalvai fogathajtó versenysorozatot, amely évről évre lovasemberek százait vonzza a Bükk-hegység lábához. Egyes- és kettesfogattal számos sikeres versenyt tudhatott maga mögött, a legtöbb esetben lipicai lovakkal.

A versenyzés mellett tenyésztői munkát is végzett. A Vito Kft. tenyésztette Pluto Revansot (Pluto Steaka XVI × Tulipan V-5), amely ló indult a világbajnokságon és háromszor nyert bajnokságot az Egyesült Államokban.

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad munkájának hosszú évekig volt aktív és segítő részese, tevékenyen és önzetlenül dolgozott a gazdaság hazai és nemzetközi hírnevének öregbítéséért. Sporttársaihoz, ismerőseihez mindenkor szeretettel és a legnagyobb fokú segítőkészséggel állt.

Utolsó útjára 2020.10.17-én, szombaton 13 óra 30 perckor kísérik a bélapátfalvi temetőben. A szentmise lelki üdvéért 12:30-kor lesz a városi templomban.

Emléke iránt örökké hálával gondolunk.

Szöveg és borítókép: Cseri Dávid

Kapcsolódó cikkek
Kommentek