Magyar fogathajtó lóápolója a FEI Awards jelöltjei között

Feiawards2024

16 jelölt kilenc országból négy kategóriában: elindult a szavazás a FEI Awards idei jelöltjeire. Idén Pille-Riin Roosileht is ott van a jelöltek között, aki tíz éve részese a magyar fogathajtó sport sikereinek.

A FEI Awards díjakat 2009 óta adományozzák a lovassport kiemelkedő példaképeinek.

Idén a Cavalor FEI Best Groom Awards, tehát a legjobb lóápolónak járó díj kategóriájának egyik jelöltje Pille-Riin Roosileht, Rimarcsik Zsolt fogathajtó segítője, akit a Fogathajtó Szakág így mutat be:

„Pille-Riin egy ambíciózus lovas hölgy, aki részese a fiatal magyar fogathajtó generáció csodálatos eredményeinek az elmúlt 10 évből.

Ő nem csupán lóápoló, hanem az edzője is többek között az ifjúsági fogathajtó válogatott számos tagjának, akik idén csapat és egyéni érmeket szereztek a svédországi FEI Európa-bajnokságon. E mellett ő maga is versenyző és FEI hivatalos személy. A Magyar Lovassport Szövetségtől Az év edzője díjat vehette át a 2022-es év sikereiért”.

Az online szavazás október 13-ig tart. Tovább a szavazásra »

A beérkezett szavazatok adják az eredmények 50%-át, a másik 50% a hét tagból álló zsűri ítéletén múlik. A bizottság tagja többek között Ingmar de Vos is, a FEI elnöke.

A győzteseket november 13-án a FEI Díjátadó Gáláján mutatják be Abu Dhabiban 350 vendég, 134 ország lovas szövetségének képviselői előtt.

Forrás: FEI, Fogathajtó Szakág

Kapcsolódó cikkek
Kommentek