Edward Gal Totilas 9 éves fiával megismételte a történelmet

Totilas Edward Gal

A történelem ismétli önmagát, tartja a mondás. Különösen találónak érezheti ezt Edward Gal, aki napra pontosan 10 évvel Totilassal aratott történelmi győzelme után ezúttal a holland bajnoki címet szerezte meg a mén 9 éves utódja, Toto Jr nyergében, ugyanazt a programot lovagolva, mint egy évtizede a legendás Totilas-szal a Lovas Világjátékokon.

Talán nem akadt olyan néző sem a helyszínen, sem a képernyők előtt, aki ne borzongott volna bele minden alkalommal, amikor Edward Gal és Totilas 2010-ben a Lovas Világjátékokon a négyszögbe lovagoltak. A páros történelmet írt, az emlékezetes programot 91,8%-os eredménnyel jutalmazták a bírák, Totilas és lovasa pedig három aranyéremmel térhetett haza utolsó közös versenyéről, Kentuckyból.

Edward Gal szinte napra pontosan tíz évvel ez után megismételte győzelmét, de ezúttal Totilas 9 éves fiát, Toto Jr-t lovagolva szerezte meg a holland bajnoki címet. A páros a tíz évvel ezelőtti programot mutatta be, és a győzelem értékéből az sem von le semmit, hogy Toto Jr pontszámai még nem szárnyaltak a bűvös 90%-os eredmény fölé. A program végén a közönség állva tapsolt – ez is olyasmi, amit talán Totilas hozott el először a modern díjlovas versenyek világába.

„Ma van pontosan tíz éve, hogy bemutattuk ezt a kűrt Totilas-szal és világbajnok lettem Kentuckyban” – mondta Gal a verseny után. Sokáig álmodni sem mert róla, hogy még egyszer lelovagolja ezt a programot. Aztán jött Toto Jr: „Még csak három éves volt, de már tudtam, hogy pontosan úgy teljesíti majd ezt a kűrt, mint Totilas.”

Toto Jr Totilas első csikóinak egyike, tenyészője Judith és Sonke Schmidt. Edward Gal szponzora, a Glock 100.000 euróért vásárolta meg.

"There were so many #emotions 💗 already when I entered the arena. • It is 10 years ago that I rode this freestyle -...

Közzétette: Glock Horse Performance Center – 2020. szeptember 20., vasárnap

Forrás: Horse&Hound
A borítóképen Edward Gal és Totilas a 2010-es Lovas Világjátékokon Kentuckyban. Kép forrása: FEI

Kapcsolódó cikkek
Kommentek