Újrakezdés a lóversenyben: a lehetséges forgatókönyveken dolgozik a Kincsem Park

Kincsem Park2019 20 2

A koronavírus a lóversenyzésnek is megálljt parancsolt. A Kincsem Park március 17-én adta hírül, hogy határozatlan ideig nem tartanak versenyeket és az április 5-re tervezett galopp kapunyitót is elhalasztják. A kényszerű pihenő azonban nem telik tétlenül, a vezetőség már az újrakezdés lehetőségeinek kidolgozására fókuszál.

Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatójának közleménye:

"Tisztelt Sporttársak!

A koronavírus járvány olyan kihívások elé állította a világ lóversenyzését, ami példa nélküli a sportág 270 éves történelmében. Soha nem fordult elő, hogy a lóverseny egy adott időben szinte globálisan bizonytalan ideig szüneteljen és egyelőre meg sem jósolható veszteségeket szenvedjen el. Ez természetesen nem csak ezt az ágazatot, hanem a gazdaság minden területét érinti. Jelen helyzetben, ebben a pesszimista hangulatban, növelve az optimizmusunkat mindenkinek ajánlom figyelmébe a Magyar Galoppsport Története című könyvet, ami megmutatja, hogy hazánk azon kevés országok közé tartozik, amely volt már hasonló, sőt nehezebb helyzetben.

A második világháború szó szerint lenullázta a sportágat. Nem volt pálya, nem volt ló, nem volt szakember, nem volt semmi, csak a lóverseny, a lovak szeretete és az összefogás. Ennek ellenére néhány hónap múlva elindultak a versenyek. Lássuk be, most sokkal jobbak a kilátásaink, de a lóverseny, a lovak szeretetére és az összefogásra ezúttal is szükségünk lesz. Utóbbit mindenki naponta gyakorolhatja, mert elengedhetetlen ahhoz, hogy megfékezzük a vírus terjedését, megvédjük az egészségünket, sőt az életünket. Jelenleg mindenki számára ez élvez prioritást.

Egyszer azonban vége lesz ennek a rémálomnak és az újrainduláshoz kell a lóverseny szeretete, ami bízom benne, minél több sporttársunknak ad annyi kitartást, erőt, hogy ott legyen a kapunyitón.

Mindenesetre a Kincsem Nemzeti Kft. a jövőben is megtesz minden olyan lépést, amit gazdaságilag és jogilag megtehet, hogy enyhítse a bajt, különös figyelmet fordítva a lovainkkal dolgozó szakemberekre, akiknek a munkája, az egzisztenciája van veszélyben. Munkatársaink, együttműködve a tulajdonos joggyakorló, MNV Zrt. kollégákkal, elkezdték kidolgozni azokat a forgatókönyveket, amelyek alapján a lehetőségekhez képest a leggyorsabban és a legjobb feltételekkel tudjuk újraindítani a futamokat. Addig is a Versenyszervező azon dolgozik, hogy legyen mód tréningezni a társaság telepein, a versenyzéshez szükséges létesítmények folyamatosan készen álljanak az újraindulásra, amely bízom benne, hogy ha zárt kapuk mögött is, de minél hamarabb megtörténik.

Kérem, hogy mindenki tartsa be a koronavírus elleni védekezés szabályait, vigyázzon magára, a családjára, a lovaira és ha teheti maradjon otthon!"

Kapcsolódó cikkek
Kommentek