Véget ért a Longines Masters versenysorozat

104596027 4123154147724913 1961798327839566276 o

A Longines Masters versenysorozat 2015 óta a nemzetközi díjugrató sport egyik legjövedelmezőbb és talán mondhatjuk, hogy legsikeresebb kezdeményezése. A recept egyszerű: az egyes fordulók kimagasló pénzdíjazása, és az esély a több mint kétmillió eurós nyereményre garantálta, hogy a világ legjobb lovasai egytől-egyig rajthoz álljanak akár fontos világversenyeket is kihagyva, így a sorozat hamar a figyelem középpontjába került.

Idén négy állomása lett volna a Longines Masters versenysorozatnak, a szokásos helyszínek mellett, mint Hong Kong, Párizs vagy New York, most először a svájci Lausanne is csatlakozott volna a házigazdák sorához. A koronavírus okozta világjárvány miatt azonban a februári hongkongi forduló már lemondásra került, és most úgy tűnik az egész sorozat is hasonló sorsra jut, hiszen a Longines Masters alapítója, a belga EEM (Equestrian Events Management SPRL) felbontotta szerződését a rendezvény főszponzorának számító a svájci óragyártóval, a Longines-nal. Christophe Ameeuw, az EEM vezetője hivatalos közleményben nyilatkozott a történtektől: „Az EEM és a Longines közötti együttműködés valódi értelmet adott cégünk mottójának: #WeRideTheWorld. A Longines Masters a nemzetközi díjugrató sport legjavát ötvözte luxus termékekkel minőségi környezetben, lehetővé téve, hogy a lovassport még szélesebb közönséghez jusson el".

Egy korszak lezárult, de az EEM egy új kezdetre készül, ha a korlátozások engedik, egy új projektet terveznek már idén nyár végére.

Forrás: St. Georg
Fotó: We Ride The World

Kapcsolódó cikkek
Kommentek