9,1 stíluspont az ötéves lovak versenyében

211128 NL og

A magyar díjugrató sport kiválóságai advent első vasárnapján is hatalmas létszámban versenyeztek a Nemzeti Lovardában a kétcsillagos nemzetközi megmérettetés előtt.

A négynapos verseny utolsó napja a kezdő lovasok 105 centiméterre kiírt stílusversenyével vette kezdetét. A versenybírók Lóránt Attila tanítványát találták a legjobbnak a 18 versenyzőt felvonultató mezőnyből. Horváth Lili Ploona nevű lovával az első, míg PM Clinteróval a második helyen végzett 8,3 illetve 8,2 stíluspontokkal. Harmadik helyre lovagolt az ELIT Lovas Klub versenyzője, Giricz Boglárka Bognár Betlivel.

Horváth lili 211128

Az ötéves lovak mezőnyéből toronymagasan kiemelkedett Diasandro Blue PS (Diaron × Chacco Blue). A Szikriga Kft. lovát Faluhelyi Ádám lovagolta. A páros a verseny folyamán javuló tendeciát mutatva vasárnap kapta a legmagasabb, 9,1-es stíluspontot. Második helyen 8,3 ponttal Reischl Márton és Mickey FL végzett, harmadik lett Csontos Zsuzsa és Luton 8,1 ponttal.

Faluhelyi 211128

Az ifjúsági kategóriában a Gubicza testvérek voltak a legeredményesebbek. Varga Zoltán tanítványai magabiztos lovaglással utasították maguk mögé a mezőnyt a kétfázisos versenyszámban. Első helyen végzett Gubicza Sarolt Tinky Winky van’t Laerhof Z nevű lovával, tesvére, Gubicza Dorottya Quint van de Groenhuevel nyergében a második helyre lovagolt. Harmadik helyen végzett a Champions Team LKE lovasa, Fésűs Gréta és Hunter Dadero Z.

Gubicza sarolt 211128

A hatéves lovak 115 centiméteren versenyeztek, ahol Eszes Ferenc lovai bizonyultak a legjobbnak. Első lett a Kannan × Com Air származású Kansas VL, második helyen végzett a Cicero Z apaságú Let’s Win TN. Ifj. Néveri Imre és lova, Görgey (Casanova × Chacco Blue) 8,2 ponttal a haramadik helyen zárták a stílusversenyt.

Eszes 211128

130 centiméteren nem sok lovas érkezett az eredményhirdetésre, hiszen ifj. Szuhai Gyula mindhárom lovával gyors és hibátlan pályát teljesített, így Ő lett az első, a második, és a változatosság kedvéért a harmadik helyezett is. Lovai Perthy Jackson, Edward Z és a hét éves Shiarado Sz voltak.

Ifj szuhai gy 211128

A hétvége legmagasabb versenyszámát a jövő heti nemzetközi kétcsillagos díjugrató verseny főpróbájának tekinthetjük. A 140 centiméteres kétfázisos versenyben 17 páros neve szerepelt a startlistán. Ifj. Szabó Gábor Chabal TH nyergében lovagolt a leggyorsabban, így megelőzte ifj. Szuhai Gyulát, aki Edward Z nevű lovával állt starthoz. Harmadik lett Búza Krisztán és Landsdream 2.

Szabó g 211128

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek