Babinszki László nyert 135 centiméteren

Babinszki1200

Három nap és harminc versenyszám, úgy tűnik ez a siker receptje, hiszen ezúttal is több mint kétszáz lovast csábított a Nemzeti Lovardába a szeptember 10-12. között megrendezett országos díjugrató versenyre.

A pénteki versenynapot megnyitó 100 centiméteres versenyszám Burucs Borbála és Accasbel sikerét hozta (Viktor-i Sportegyesület) míg ugyanezen a magasságon a kezdő lovasok legjobbja a BLK-s Schäffer Róza lett Aramisz-B nevű lovával.

Négy versenyszám zajlott 110 centiméteren. Az ötéves lovak mezőnyében Takács Petra és My Way VL indította sikerrel a hétvégét (Takács Horses SE), az amatőr lovasok között Mikó-Vécsey Nóra és Kylie, az ifjúsági korosztályban Janik Anna és Bognár Lady Ballancoro, míg a nyitott kategóriában Papp Péter és Katica szerezték meg a győzelmet.

A hatéves lovak mezőnyében a Fábiáncsics Horses SE párosa, Lehotai Máté és Victory Blue PS diadalmaskodott, míg a szintén 120 centiméteres nyitott kategóriában a Pasaréti Honvéd Lovas SE színeit képviselő Márki Zoltánnak és H-C.S.R. Center nevű ménjének szólt a taps.

Lehotai 202109
Lehotai Máté és Victory Blue PS

130 centiméteren Göttler Vilmos és Jégvirág épp csak árnyalatnyi időkülönbséggel halászta el a győzelmet Ábrahám Zsófia és Ciboulette Du Gibet orra elől, de Horváth Balázs és Calliope is csupán századmásodpercnyi hátránnyal csúszott a harmadik helyre.

Gottler 202109
Göttler Vilmos és Jégvirág

A 130 centiméteres versenyszámban azonban már felhőtlenül ünnepelhetett az Airventes lovas, hiszen PM Quintera nyergében győzelemmel zárta napot. Második Babinszki László és Kíra, harmadik Göttler Vilmos és Jégvirág. A fiatal lovasok legjobbja Bognár Dóra és Calli Top voltak.

Horvathb 202109
Horváth Balázs és PM Quintera

A szombati napindító 100 centiméteres versenyszámban ifj. Petrik Béla és Robin Hood Baboskert szerezték meg a győzelmet, a kezdő lovasok között pedig Giricz Boglárka és Bognár Betli kapta a legjobb értékelést 8,6 stílusponttal.

Az ötéves lovak ezúttal Fábiáncsics Gábor és Kisimov nevű ménje vezette a tiszteletkört. Az ifjúsági korosztályban Hermann Zsófia és LNS Cassiana 8,5 stílusponttal szerezte meg a győzelmet. A 110 centiméteres nyitott versenyszámban Gorzó Eszter és Arwen, az amatőrök mezőnyében Papp Virág és Glodi Pom örülhetett az első helynek.

A hatéves lovak között Alasztics Aliz Ariosa nevá kancáját ítélte a legjobbnak a zsűri.

Alasztics 202109
Alasztics Aliz - Ariosa

A 120 centiméteres nyitott versenyszámban Kiss Anett Natália és Caro Freddo szerezték meg az elsőséget, mégpedig jelentős, közel hét másodperces előnnyel.

125 centiméteren Técsy Attila és Nobel elegánsan utasította maga mögé a mezőnyt, a dobogós helyeket a Szász Attila - Odett, valamint Kovács Roland - Avantgarde-C párosok szerezték meg.

Tecsy 202109

A 135 centiméteres versenyszám pályája alaposan feladta a leckét a húsz induló lovasnak. A győzelmet végül Babinszki László és Idea szerezte meg, második Horváth Balázs és Calliope, harmadik Faluhelyi Ádám és Cordiss.

Babinszki 202109
Babinszki László és Idea

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek