Eredményesen kezdte a szezont Kaizinger Balázs és Clover

Kaizinger Balazs Clover og

A hollandiai Oudkarspel-ben megrendezett rövid háromcsillagos versenyben a tizenkettedik helyen zárt a magyar páros az erős, 35 fős mezőnyben.

Hét nemzet lovasai indultak a hollandiai verseny CCI3*-S kategóriájában, köztük Dirk Schrade német válogatott kerettag két lóval, illetve Tim Lips, a hollandok legjobb lovasa. A magyar párosnak ez volt az első idei versenye.

Kaizinger Balázs és Clover a díjlovaglást a tizedik helyen zárta, a tereppályát hibátlanul, mindössze némi időbüntetéssel teljesítették, a díjugratásban pedig mindössze egy verőhibát vétettek, így az összesítésben a tizenkettedik helyen zárták a kétnapos megmérettetést. „Ez a verseny teszt volt, hogy felmérjem, a ló milyen formában van” – mondta Kaizinger Balázs. „Díjlovaglásban nagyon jól ment, de voltak hibák, valószínűleg azért, mert készülünk a négycsillagos versenyre és ott már vannak komolyabb feladatok, például az ugrásváltás, valószínűleg azt kereste a ló sok helyen. De még így is tizedikek lettünk, annak ellenére, hogy hibáztunk. Ez kicsit bántott, mert előrébb is végezhettünk volna. A terepen hibátlanul ment Clover, jó formában van szerintem, késett ugyan pár másodpercet, de senki nem tudta kilovagolni az alapidőt. Az elején végeztünk a mezőnynek. Díjugratásban egy verőhibával ment, nagyon jól ugrott szerintem, meg vagyok elégedve vele” – foglalta össze a hétvége eseményeit a lovas.

„Mivel a dunakeszi versenyt lemondták, május utolsó hétvégéjén egy lengyelországi versenyben fogunk először indulni rövid 4*-on, ez már az EB szintje. A cél az, hogy idén a ló meg tudja csinálni a 4* hosszú változatát, jól szerepeljen, a minősítési szintje meglegyen, akkor jövőre indulhatnánk a világbajnokságon” – foglalta össze idei terveit Kaizinger Balázs.

North Holland Horse Trials CCI3*-S – eredmények:

  1. Tim LIPS (NED) - TMX Herby
  2. Dirk SCHRADE (GER) - Catelan
  3. Dirk SCHRADE (GER) - Casino 80
  4. Elaine PEN (NED) - Divali
  5. Joelle Celina SELENKOWITSCH (GER) - Akeby's zum Glück
  6. Heike JAHNCKE (GER) - Mighty Spring
  7. Heike JAHNCKE (GER) - Coco Spring
  8. Stephan HAZELEGER (NED) - Dupon
  9. Julien DESPONTIN (BEL) - Clever Man Waf
  10. Laura HOOGEVEEN (NED) - Imagine That
  11. Tabea-Marie MEINERS (GER) - Luc M
  12. Balázs KAIZINGER (HUN) - Clover 15

Részletes eredménylista »

Kapcsolódó cikkek
Kommentek