Kamera előtt a Tenyészverseny legeredményesebb lovasai

Tenyeszverseny rioportok og

Sorozatban harmincnyolcadik alkalommal rendezték meg az ország legjobb fiatal díjugrató lovainak legrangosabb nemzeti döntőjét, a Tenyészversenyt. A helyszín idén a Nemzeti Lovarda, ahol négy kategóriában versengtek a legjobb fiatal lovak.

A 4 éves kategóriában 500.000 Ft, az 5 éves lovaknál 1,5 millió, a 6 éveseknél 2 millió, míg az utánpótlás lovak (7-8 éves) kategóriájában 2,4 millió forint pénzdíjat osztottak szét a legjobbak között.

A négyéves lovak két napon át gyűjtötték a stíluspontokat. A döntőt a Fábiáncsics Horses SE Diaron apaságú fekete heréltje, Diasandro Blue nyerte (tenyésztő: Gestüt Lewitz) a nyeregben Faluhelyi Ádámmal.

Az ötéves lovak mezőnyének legjobbja egy kiskunhalasi páros lett: Fazekas István és a Churchill IC apaságú Maximus, a ló tenyésztője és tulajdonosa Nagy Antal:

A hatéves lovak döntőjében kétmillió forintnyi összdíjazás várta az indulókat. Az első helyet ifj. Szabó Gábor és a Casall apaságú Chivas VD Mullegracht (tenyésztő: Borloo Ronny, tulajdonos: Vargatherm Kft.) szerezték meg.

Az utánpótlás 7-8 éves lovaknál a győztes Pataki Mihály ménje, a PM Balougraf apaságú PM Baloustar lett Horváth Balázzsal a nyeregben.

Videó: Urbán Zoltán

Kapcsolódó cikkek
Kommentek