Mráz Tamás és El Conthero győzött a kaposvári nagydíjban

Kaposvar 202112 og

A kaposvári pannon Lovasakadémia fedelesében rendezték meg az év utolsó kiemelt pénzdíjazású díjugrató versenyét. Péntektől vasárnapig harminc versenyszám várta a lovasokat.

Vasárnap már 105 centiméter volt a legkisebb magasság, ahol versenyezhettek a lovasok. Itt a győzelmet ismét kaposvári hallgató, Unger Patrícia szerezte meg, aki Büszkét lovagolta. Második helyre Rujz Amira (Badacsonyi Lovas Sport Club) ért fel Aranykapu Diatano nyergében. Harmadikként Temmert Marietta (Selle-Expert SE) és Jameela nevű lova zárt, szintén gyors és hibátlan pályát lovagolva.

A kezdő lovasok is már emelt magasságon, 105 centiméteren versenyeztek vasárnap. Rujz Amira itt is folytatta hibátlan szereplését, és 8,1 stílusponttal nyerte a számot Aranykapu Diatano nyergében. Második helyen Levente Léna (Carlo Lovassport Egyesület) végzett Concas Z segítségével, eredménye 7,9 stíluspont lett. Csirisznyák Anna (Selle-Expert SE) ezen a versenynapon sem maradt helyezés nélkül, hiszen ezúttal harmadikként fejezte be a versenyt Enselle Selavie hátán 7,5 stílusponttal.

Az ötéves lovak mezőnyében már csak négy start volt az utolsó versenynapon. A győztes a Mráz Tamás által lovagolt, Kannan apaságú TM Kannan’s King lett. Mráz Tamás saját tenyésztésű és tulajdonú ménje 8,3 stílusponttal fejezte be a pályát. Második helyen a Bujtor Roland által lovagolt, Cornet Obolensky apaságú Cornet Champion-N nevű mén végzett 8,2 stílusponttal.

A 6 éves lovak között Rezgő Zoltán Chacco-Blue II apaságú Bognár Jenchacco nevű kancája az utolsó versenynapon is megszerezte az elsőséget 8 stílusponttal. A második helyen dr. Czuczai Natália lovaglásában a Kannan apaságú TM Kannan’s Girl nevű kanca végzett 7,8 stílusponttal. Harmadik helyre Magyar Balázs Churchill IC apaságú Miss Mary Soames „F” nevű kancája ért fel 7,7 stílusponttal.

Hét induló vett részt az ifjúságiak 115 centiméteres számában, a győzelmet leggyorsabb hibátlanként a Mistral Lovasklub versenyzője, Kovács Gréta Míra szerezte meg Felhő nevű lova nyergében. Szintén hibátlanul teljesítette a pályát és másodikként végzett Csengery Dóra és Angelina de Circee (Trió Lovasklub Kft.), és szintén hibátlanul, csak minimális különbséggel csúszott a dobogó harmadik fokára a román színekben versenyző Constantinescu Ema Victoria és Karmex nevű lova.

Az amatőrök számára már nehéznek bizonyult a Karádi László által épített 115 centiméteres pálya, hiszen nem született hibátlan lovaglás. A győztes így a leggyorsabb 4 hibapontos lovas, Szapper Soma (Pécsi Lovasklub Kft.) és TT Darisca lett. Második Major Tamás (Equina LSE) és Georgie’s Roli Hollywood, harmadik dr. Czuczai Natália és Viva Cent (Badacsonyi Lovas Sport Club) lett, mindketten egy verőhibával végeztek.

115 centiméteren mindössze egy hibátlan lovaglás született, a győztes ismét Szapper Soma és TT Darisca lett. A leggyorsabb 4 hibapontos lovaglást Nádasy Márton (Lovasakadémia SC) és Emil mutatta be, kevéssel megelőzve Major Tamást (EQUINA LSE), aki Alabárdost lovagolta, szintén 4 hibaponttal.

120 centiméteren nyitott kategóriában Zárug Gyula (Winkler LSE) és Confidence értek körbe leggyorsabban hibátlanul. Itt mindössze három hibátlan lovaglás született, így a képzeletbeli dobogón Babos Gréta (Hévíz Sportkör) és Timpex Inka, valamint Kormos János (Sion Security Kft.) és Spartan Blue állhatott. A fiatal lovasok között Magyar Balázs és Lady Winner (Sion Security Kft.) ismét győzni tudott hibátlan lovaglással.

130 centiméteren csak Búza Krisztiánnak (Cseszterlint LKE) sikerült a hibátlan kör Róza nyergében. Három lovas ért körbe egy verőhibával, közülük Rajnai Csilla és Date volt a leggyorsabb (Simonpuszta NLHE), Zajzon András Flashdance nyergében szerezte meg a harmadik helyet (Riverside LSE).

A 140 centiméterre kiírt fő számban mindössze négy induló állt rajthoz, közülük mindössze Mráz Tamás (Badacsonyi Lovas Klub SE) tudott hibátlan pályát lovagolni El Conthero nyergében, így összevetés nélkül nyerte a számot. A két egy verőhibás lovas közül Bán Krisztián (Cserénfa SE) és Bora volt a gyorsabb, így Búza Krisztián (Cseszterlint LKE) Canteloup J.N. végzett harmadikként.

Forrás: Lovasakademia.hu
Fotó: Gyönyörű Kíra / Kiruu Photo

Kapcsolódó cikk
Kommentek