Szilvásváradon mutatkoztak be a legígéretesebb fiatal fogatlovak

Fiatal fogatlovak vb2021 og

Véget ért a VI. FEI Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága Szilvásváradon. Az ötvenegy fogatból 29 kvalifikált a szombattól kezdődő döntőbe. A vasárnapi versenynapon kombinált akadály- és maratonhajtásban mérték össze tudásukat az 5-6-7 éves lovak.

Az ötéves lovak között a világbajnok Dream Catcher 19, hajtója Jessica Wachter Németország színeiben. A második helyen végzett Magyarország színeiben Velkan, hajtója Bégányi Csaba. Harmadik a svájci Henjie, hajtója Mario Gandolfo. Az ötödik helyen szintén Magyarország színeiben, Nonius IV-16 Cinke, hajtója Papp János.

A hatéves lovak kategóriájában DSP Noble Lady lett a világbajnok, hajtója Bettina Winkler Németországból. Második helyen szintén német versenyző, Eckstern végzett, hajtója Jessica Wachter. A bronzérmet a Lengyelországot képviselő Tokaj-S nevű ló nyerte, hajtója Weronika Kwiatek.

A hétévesek között Roncewal lett a világbajnok, hajtója Weronika Kwiatek. Az ezüstérmes hétéves ló Nitrad Du Mecolis, hajtója Mario Gandolfo. A harmadik helyen Jelviro végzett, hajtója a norvég Maria Henriksson.

Az ünnepélyes díjátadóra a Honvéd Huszár Díszalegység felvezetésével érkeztek a világbajnokok, valamint a helyezettek.

Szöveg: Cseri Dávid
Fotók: Császár Fotó

Kapcsolódó cikkek
Kommentek