Kamera előtt a 2022-es Fedettpályás Döntő sztárjai: Burucs Borbála és Kovács Henri

Burucs B video kiemelt

Burucs Borbála megnyerte idei fedettpályás döntőt a Nemzeti Lovardában, Kovács Henri pedig egy hatéves és egy utánpótlás korú lovat vitt győzelemre. A lovasokkal Urbán Zoltán kollégánk beszélgetett.

A versenyhétvége leginkább várt versenyszáma a felnőtt lovasok 1,2 millió forintos összdíjazású döntője volt. 24 páros minősült a megmérettetésre, közülük hét jutott a 140 centiméteres összevetésbe, ahol négy hibátlan lovaglást láthatott a közönség. A leggyorsabb Burucs Borbála és Noblesse S (tenyésztő: Starhorses, tulajdonos: Szabó Noémi) volt.

A lovas az utánpótlás korú, hét- és nyolcéves lovak döntőjében a negyedik helyet szerezte meg saját tenyésztésű ménje, Miami De Garder nyergében.

A hatéves lovak 34 indulót számláló mezőnyében is összevetés döntött a végső helyezésekről és a félmillió forintos összdíjazás sorsáról. Kilenc ló jutott az összevetésbe, ahol végül négy hibátlan lovaglást láthatott a közönség. Kovács Henri és Queen Of Zuccero (tenyésztő: Makay Tamás, tulajdonos: Tóth Péter) kevesebb mint negyven másodperc alatt abszolválta hibátlanul az összevetés rövidített pályáját, így az eredményhirdetésen nekik szólt a legnagyobb taps.

Az utánpótlás korú, hét- és nyolcéves lovak döntőjében 28 alkalommal szólalt meg az indítást jelző csengő, a mezőnyből öt párosnak sikerült bejutnia az összevetésbe, közülük pedig négyen zárták egy újabb hibátlan szerepléssel a megmérettetést. Itt ismét egy Kovács Henri által bemutatott ló, Caldato szerezte meg az első helyet.

Kapcsolódó cikkek
Kommentek