Ifj. Szuhai Gyula nyerte a Hungarian Future Stars U25 nagydíját

Szuhai hfuturestars2022 og

A Világosi Lovascentrumban a Kövy Team csapata harmadik alkalommal rendezte meg német mintára a SsangYong Hungarian Future Stars versenyt, ahol a gyermekektől az U25-ös korosztályig versengtek a lovasok napi kilenc versenyszámban.

A vasárnapi a nagydíjak napja volt a Világosi Lovascentrumban. Az első nagydíj a póniké volt, ahol Németh Zoltán nemzetközi pályaépítő alappályáját három páros tudta hibapont nélkül teljesíteni. Baumann Bori tanítványa, Csizmadia Csenge nagyszerű formában folytatta az idei szabadtéri szezont, hiszen két héttel a nemzetközi győzelem után most is Aisha-Amira nyergében a leggyorsabb hibátlannal nyerte a Ssang Yong Hungarian Future Stars póni nagydíjat. Második helyen a Varga Ménes összevetésben is hibapont nélkül célba érő lovasa, Gubicza Sarolt végzett Evye Quatre Saisons nevű pónijával, harmadik lett húga, Gubicza Dorottya és sárga pónija, Vip Des Demoieslles négy hibaponttal az összevetésben.

Csizmadia csenge 89 A5346 x 1
Csizmadia Csenge

A pónik után a gyermekek következtek, ahol a 120 centiméteres nagydíj alappályát itt is három páros tudta hibapont nélkül lelovagolni. Az összevetésben már csak egy lovas maradt hibátlan, mégpedig Varga Zoltán tanítványa, Gubicza Dorottya és Quint Van De Groenheuvel, ami a győzelmet jelentette a Varga Ménes versenyzőjének. Második helyen a Némethy Bertalan Alapítvány versenyzője, Bodnár Annabell végzett a szürke Comedy Starral, míg harmadik lett a Connemara Lovasklub színeit képviselő Sáli Csenge és a szürke Jácint.

Gubicza dorottya vip 89 A5353 x
Gubicza Dorottya

A Ssang Yong által támogatott Hungarian Future Stars legmagasabb versenyszámában, az U25-ös nagydíjban idén sem született meglepetés, győzött a favorit lovas. A 140 centiméteres alappálya után az összevetésben egyedüli hibátlanként mindenkit maga mögé utasított ifj. Szuhai Gyula Perthy Jacksonnal. Az Európa-bajnok lovas másik lovával, Cornettel a harmadik helyen végzett. Második lett a versenyen végig jó formában versenyző Bosits Boglárka Caremosszal.

Ifj szuhai gy p 89 A62842 x

Az ifjúsági korosztály 130 centiméteres nagydíjának alappályáját négy lovas tudta hiba nélkül teljesíteni. A győzelmet a bajai Sugo-Horse Lovaspark versenyzője, Füzér Flóra tanítványa, Bencses Réka szerezte meg Arania Z nyergében. A négy összevető közül második helyen végzett az Antal tanya versenyzője, ifj. Antal Péter és Choral Symphony, megelőzve a gyermek válogatott tagját, Kiss Maját és Chaccót. Az ifjúsági nagydíj negyedik helyezettje lett Janik Attila tanítványa, Osztovits Péter Quintanával.

Bencses reka 89 A5958 x
Bencses Réka

Tizenegy csapat nevezett a Ssang Yong Hungarian Future Stars csapatversenyére. A gyermek, ifjúsági és U25-ös korosztályból álló csapatokból mindössze egy négy fős együttes tudott tiszta hibátlan teljesítményt lovagolni. A győztes csapatot a Wendekreis apaságú Werdiktről nevezték el, aki a ’90-es évek végén és a 2000-es évek elején remekelt nagydíjakban. Korábbi lovasa Sáli Gábor volt a győztes csapat vezetője. A csapat tagjai: Csizmadia Csenge, Sáli Csenge, Zsargó-Ágotai Fanni és Bosits Boglárka.

Csapat 89 A5028 x

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Kovács Petronella/petronellafoto.com

Kapcsolódó cikkek
Kommentek