Jármy Vince nyerte a riesenbecki nagydíjat

Jarmy V 2020 GP og

Harmincöt páros állt starthoz a németországi Riesenbeckben a nemzetközi díjugrató verseny 145 centiméteres, világranglista pontot adó nagydíjában.

Az alappályát kilenc lovas tudta nulla hibaponttal lelovagolni, köztük a magyar díjugratás három válogatott reménysége. Következett az összevetés, ahol az alappályán is elsőként starthoz álló ifj. Lázár Zoltán és szürke lova, Diablo egy verőhibával ért célba, ami a végelszámolásnál a kilencedik helyet jelentette. Az összevetés negyedik indulójaként következett a még fiatal lovas Szuhai Péter, aki Casino Royal Z nyergében hibátlan lovaglással átvette az aktuális vezetést, ami a versenyszám eredményhirdetésekor a negyedik helyet jelentette. Az összevetésben utolsó előttiként starthoz álló Jármy Vince saját tenyésztésű fedezőménjével, JB Koronaőrrel még gyorsabban tudott teljesíteni és negyven másodpercen belül, hibapont nélkül ért célba, ami a győzelmet jelentette.

A verseny fő rendezője a négyszeres olimpiai bajnok, egyéni Európa-bajnok, világkupa döntő győztes és csapat világbajnok Ludger Beerbaum nyeregben hallgatta meg a magyar himnuszt, mivel a hatodik helyet szerezte meg.

A riesenbecki nagydíjban a további magyar lovasok közül a pénteken második Horváth Balázs Quickchin Wh Z-el az utolsó akadálynál hibázott, ifj. Szabó Gábor Mezőhegyes Chabalával is négy hibapontot lovagolt, míg ifj. Kövy András Faquitol S-el két meredek akadálynál hibázva nyolc hibaponttal ért célba.

Folytatás a magyar felnőtt válogatott számára jövő héten az ebreichsdorfi CSIO-n majd június 29. - július 2. között a Nemzeti Lovardában megrendezésre kerülő CSIO3*-W versenyen.

Forrás: Díjugrató Szakág
A borítókép 2020-ban, a Nemzeti Lovardában megrendezett GP-n készült. Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek