Olasz- és Franciaországban szereztek helyezéseket a magyar díjugratók

Czekus castro og

Az olaszországi Arezzóban és Gorla Minoréban, valamint a franciaországi Cagnes-sur-Merben is szép magyar sikerek születtek.

A háromcsillagos, 150 centiméteres nagydíjban Czékus Zoltán Riccolával hibátlanul teljesítette az alappályát, majd az összevetés után a helyezettek között végzett. A kétszeres magyar bajnok másik lovával, Castróval is nagyszerűen szerepelt, a 140-145 centiméteres számokban hibátlanul teljesített.

Az arezzói verseny első hetében Vándor Zsófia volt a legeredményesebb magyar lovas, aki Leopard Of Ballmore nyergében a 140 centiméteres versenyszámokban kétszer is nulla hibaponttal teljesítette a pályát.

A póni számok után is szólt a magyar himnusz, ugyanis szombaton Gubicza Sarolt Evye Quatre Saisons nevű pónijával végzett az első helyen a 120 centiméteres számban, míg testvére, Gubicza Dorottya Quint van de Groenheuvel nyergében 110 centiméteren szerezte meg a győzelmet.

Az idei korosztályos Európa-bajnokság színhelyén, az olaszországi Gorla Minoréban rendezett versenysorozat első hetében már a magyar utánpótlás válogatott lovasok is starthoz álltak. Az ifjúsági korosztályban Mécs Emma PM Chaccerával és Aurorával ért el helyezéseket, míg a gyermekek közül Bodnár Annabell Comedy Starral, valamint Fábián Johanna Chabal TH nevű lovával a 125 centiméteres pályákon végzetek a legjobbak között.

Az ifjúsági válogatott lovasa, Ács-Heibl Ágnes tanítványa, Tóth Balázs, a franciaországi Cagnes-sur-Merben versenyzett, ahol az első héten egy harmadik és egy ötödik, a második héten egy hetedik helyezést szerzett 130 centiméteren Rolfs Royce nevű lovával.

Forrás: Díjugrató Szakág
A borítókép a Nemzeti Lovardában készült. Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek