Kamera előtt a 2022-23-as fedettpályás döntő bajnokai

Burucs B fedelesdonto2023 og

A 2022-2023-as fedettpályás szezont záró döntők a Nemzeti Lovardában, illetve a szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban zajlottak és idén is a Riderline kamerája elé álltak a kategóriagyőztesek.

A Nemzeti Lovardában 2,7 millió forint összdíjazásért zajlott az öt- és hatéves, valamint az utánpótlás (7-8 éves) lovak mellett a felnőtt kategória döntője.

Az öt- és a hatéves lovak mezőnyében is egy-egy ifj. Szabó Gábor által bemutatott ló szerezte meg a győzelmet. Az ötéves lovaknál Kórusz Szofia pej ménje, Nibolensky (tenyésztő: Van Geel Horses), a hatévesek kategóriájában pedig Genius Conference (tenyésztő és tulajdonos: Koncz Ferenc).

Az utánpótlás lovak 130-135 centiméteres döntőjében az alappályán öt, az összevetésben négy hibátlan lovaglást láthatott a közönség. Az első helyet Burucs Borbála saját tenyésztésű, Lagarder apaságú ménje, Miami de Garder szerezte meg.

A szilvásváradi Lipicai Lovasközpont fedett lovardája adott otthont a gyermek, ifjúsági, fiatal lovas és az amatőr kategória döntőinek, ahol az összdíjazás több mint másfélmillió forint volt.

A gyermek kategória döntőjének alappályáját három lovas tudta hibapont nélkül teljesíteni. Az összevetésben elsőként starthoz álló prosperes Nagy Zsófia Victory Blue PS-el (edző: Baumann Bori) egy villámgyors hibátlannal szerezte meg a bajnoki címet.

Az amatőr döntő 120-125 centiméteres pályáján hat hölgy lovasnak volt lehetősége arra, hogy a végső összevetésben az aranyéremért lovagolhasson. A győzelmet Horváth Gábor tanítványa, a győrzámolyi Fekete Luca szerezte meg, aki a rutinos Arianéval az összevetés utolsó indulójaként a leggyorsabb hibátlannal haladt át a célvonalon.

Az ifjúsági kategória döntőjében hárman lovagoltak az érmekért az összevetésben. Az első hely a Némethy Bertalan Alapítvány lovasához, Benedek Adélhoz került (edző: Stróbl Dorottya).

A szilvásváradi döntő pályaépítője Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő volt.

Borítókép: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek