Németországi CSIO-n állt rajthoz a magyar díjugrató válogatott

Mannheim CSIO 202205

Több évtizednyi szünet után németországi CSIO-n állt starthoz a magyar felnőtt díjugrató válogatott. Legutoljára a ’80-as évek elején, a volt NDK területén volt erre példa.

Idén Mannheimben rendezik az Európai Lovas Szövetség Nemzetek Díja sorozatának első kvalifikáló versenyét, ahol az NLSF Program keretein belül starthoz áll az öt fős magyar csapat: ifj. Kövy András, ifj. Szabó Gábor, Horváth Balázs, Jármy Vince és Szuhai Péter. A csapatvezető Németh István szövetségi kapitány, az edzői munkát Bastian Freese és Norbert Nuxoll végzi, a válogatottat a világ legnevesebb lovas szakembere, Paul Schöckemöhle és versenyistállójának vezérigazgatója, Florian Meyer zu Hartum menedzseli.

A Nemzetek Díja versenyszámot vasárnap kora délután rendezték Mannheimben. A magyar válogatottból ifj. Szabó Gábor Mezőhegyes Chabalával az első körben az utolsó meredeket verte és kis időtúllépéssel hat hibaponttal ért célba, a második körben négy hibapont volt az eredmény. A csapat legfiatalabb tagja, Jármy Vince JB Koronaőrrel hibátlannal kezdett, majd négy hibapont következett. Horváth Balázs Quickchin WH Z nyergében mindkét körben a hármasugrásban vert egyet, így négy-négy hibaponttal segítette a magyar csapatot, míg ifj. Kövy András az első körben hozta Faquitol S nyergében a hibátlant.

A mezőnyben a magyar válogatott az első forduló után négy hibaponttal a harmadik helyen fordult a 160 centiméteres versenyszámban. A második körben a csapat három tagja is egy-egy-egy verőhibát vétett, ami azt jelentette, hogy a végelszámolásban a magyar díjugrató válogatott Németország CSIO-ján tizenhat hibaponttal a hetedik helyen végzett.

A győzelmet összevetés után Svájc szerezte meg a házigazda németek előtt, míg harmadik lett az olimpiai bajnok svéd csapat.

A vasárnap délelőtti 145 centiméteres, kétfázisos versenyszámban Jármy Vince Chinoubet PS-el tiszta hibátlant lovagolt, így a helyezettek közé került, míg ifj. Szabó Gábor Eldoranda PS-el a második fázisban a kettesugrás A elemét verve négy hibaponttal ért célba. Szuhai Péter Tanjával ebben a versenyszámban az első fázisban vert egy akadályt, így négy hibapont lett az eredménye, Casino Royal Z-el a csütörtöki 145 centiméteres versenyszámban viszont egy szép hibátlant lovagolt.

Forrás és fotó: Díjugrató Szakág

Kapcsolódó cikkek
Kommentek