Bemutatkoztak a jövő csillagai a Póni Klub országos bajnokságán

Pk OB2022 og

Balatonvilágoson zajlott a Magyar Póni Klub Szövetség országos bajnoksága, ahol a regionális minősítő versenyek nyertesei indulhattak négyéves kortól. A versenyre több mint 160 gyermek nevezett 25 klub képviseletében, futószáras számokban, díjlovaglásban és díjugratásban mérték össze felkészültségüket.

Pénteken a futószáras számban a gyerekek korcsoportonként mérték össze tudásukat különböző nehézségi fokon. Díjlovaglásban a kezdő gyerek és kezdő ifi kategóriában álltak rajthoz a versenyzők, díjugratásban stílusbajnokság zajlott póni és nagy ló kategóriában. Szombaton a díjugratás versenyszámaiban kezdő díjugratók és haladó díjugratók, díjlovaglásban kezdő gyerek, kezdő ifi, haladó és előkezdő kategóriában folytatódott a verseny. Vasárnap az ugró versenyszámokban a kezdő és haladó lovasok, díjlovaglásban pedig a kezdő gyerek, kezdő ifi, haladó és előkezdő kategóriák voltak soron. A küzdelem végig kiélezett volt, különösen a díjlovaglásban.

Mindegyik résztvevő díszszalagot vihetett haza, a kategóriák első három helyezettje pedig serleget és érmet kapott, emellett tárgyjutalmakat is kiosztottak.

A versenyt a Decathlon áruház Fouganza márkája, a Lovasvilág Lovasbolt, a Premium Horse Feeds Hungary, a HorSeMolen, a Schleich, a TM Toys és a Quality for horses and riders támogatták.

A Magyar Póni Klub Szövetség Magyarország legnagyobb ifjúsági lovas szervezete, 2004-ben alakult. Tagja az európai póni szervezetnek és a legnépesebb, évszázados hagyományokkal bíró angol póni klubnak is. Az utóbbi versenyrendszerét adaptálták azzal a céllal, hogy a gyerekeknek olyan versenyzési lehetőséget teremtsenek, amely a minőség mellett szakmai fejlődést is biztosít a számukra.

A Magyar Póni Klub Szövetség kiemelt figyelmet fordít a gyerekek biztonságára, így csak az ugrathat, aki díjlovaglásban már egy vágtát is tartalmazó programban a 60 százalékot teljesítette.

Forrás: MTI
Fotó: Szerecz Dániel

Kapcsolódó cikkek
Kommentek