Hack Eliza Szonja az amatőr kategória bajnoka

Hack 2023ob og

Három izgalmas döntő is zajlott a FIAT Díjugrató Országos Bajnokság szombati napján.

Az ifi és fiatal lovas korosztály csapatdöntője nyitotta meg a szombati versenynapot, amelynek összdíjazása 300 ezer forint volt.

A győzelmet Füzér Gábor vezetésével a Máchánszky Gyula Régió csapata szerezte meg. Csapattagok: Kiss Lizanna – Cloé, Kiss Maja – Agropoint Cojano, Bencses Réka – Arania Z, Füzér Zsófi – Chiara.

A második helyen zárt Pest vármegye 2. csapata ifj. Petrik Béla vezetésével. A csapat tagjai: Kámán Nóra – Hedda, Both Petra – Sanghata, Csibi Zsófia – Voodoo Fire, Tömör-Tones Luca Zoé – Monte Grazia.

Harmadik a Platthy József Régió csapata (Hermann Zsófia – Quantico, Moravszki Domonkos – Corno D’oro, Lukács Loren – Edward Z, Kisgergely Kata Csenge – Bizar VDL, csapatvezető: Szabó-Máriás Sára). A további sorrend: Pest vármegye 1., Némethy Bertalan Régió.

OB3 3708
Ifi és fiatal lovas korosztály csapatdöntő - eredményhirdetés

A fiatal lovasok középdöntőjében Alasztics Aliz (ELIT Lovas Klub SE) Messloubeta nevű lovával dupla hibátlan teljesítménnyel az első, Chablis 163 nyergében a második helyet szerezte meg. Harmadik Lukács Loren és Edward Z (Diósgyőri VTK), aki egy verőhibával zárta a napot. A további sorrend: Osztovits Péter – Conbalgran PS, Füzér Zsófi – Chiara, Kisgergely Kata Csenge – Bizar VDL.

Alasztics
Alasztics Aliz - Messloubeta

Az ifi lovasok legjobbja Bódai Hanna volt Quintanóval, Cash nevű lovával pedig a harmadik helyet szerezte meg (Gyenesdiási LSE). Második Kámán Nóra és Hedda. Az eredményhirdetésre szólították még a következő párosokat: Bencses Réka – Arania Z, Benedek Adél – La Digue 5, Kiss Maja – Agropoint Cojano.

Bódai
Bódai Hanna - Quintano

Az időjárás miatt az eredményhirdetésre a Nemzeti Lovarda nagy fedelesében került sor. A lovasoknak Budavári Anikó, a versenybíróság tagja, Stróbl Dorottya, a Magyar Lovassport Szövetség főtitkára, valamint Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovassport Szövetség alelnöke gratulált.

Az ifi lovasok döntője vasárnap 10:45-től, a fiatal lovasoké 13 órától kezdődik.

Húsz indulót számlált a gyermek lovasok középdöntője 120 centiméteren. A leggyorsabb hibátlant Kovács Roland tanítványa, Krepcsik Lara teljesítette Ariosa nyergében (ELIT Lovas Klub SE) és a harmadik helyet is megszerezte Hermitage De La Motte L nevű lovával. Másodikként zárt Fábián Maja Olívia és Chacrinue. A további sorrend: Kiss Johanna Janka – Cym Carlsson S, Fábián Johanna – Quantum 20, Pichovszky Dalma – Casco PP.

A gyermek korosztály döntőjére vasárnap reggel 8:30-tól kerül sor.

Krepcsik
Krepcsik Lara - Ariosa

Az amatőr lovasok egyéni bajnokságában gyűlt össze a legnépesebb mezőny 28 lovassal. Végül öt lovas vetett össze az aranyért, közülük hárman teljesítették hibátlanul a rövidített pályát. A győzelem Janik Attila tanítványáé, Hack Eliza Szonjáé, aki Pamela Von Wichensteint lovagolta (Colonado Lovasiskola SE). A második és harmadik helyen a Vértesi TSE versenyzői, a Herczog testvérek zártak: Herczog Anna és James Bond, valamint Herczog Zsuzsanna és Hippolit, edzőjük Sós Attila. További eredmények: Hajdú Kitti – Melena VDL, Tóth Boglárka – Chaccobo, Jármy Tibor – JB Zenit, Simon Máté – Criss-Cross, Atillás Viktória – Sárgamegye-S.

Hack
Hack Eliza Szonja - Pamela Von Wichenstein

A döntő összdíjazása 500 ezer forint volt. A versenyzők Stróbl Dorottyától, a Magyar Lovassport Szövetség főtitkárától és Juhász Tibortól, a versenybíróság elnökétől fogadhatták a gratulációkat.

Amatőr02
Amatőr döntő - eredményhirdetés

Idén első alkalommal került megrendezésre a veterán lovasok bajnoksága az 50 év feletti versenyzők számára, összhangban a Nemzetközi Lovas Szövetséggel. Négy lovas indult a döntőben, győzelemről pedig összevetés döntött. A bajoki címet Egervári Attila szerezte meg Chicago nyergében (Hubertus LK Győr), a Márki Zoltán – Diana By Boris párosnak meg kellett elégednie a második hellyel. További sorrend: Régely Károly – Verducha, dr. Kölcsey Rieden Roland – Chaletta. A lovasoknak Juhász Tibor, a versenybíróság elnöke és Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovassport Szövetség alelnöke gratulált.

Egervári
Egervári Attila - Chicago

A napot lezáró 130 centiméteres versenyszám nyitott kategóriájának legjobbja Zárug Annamária és Firefly volt, a fiatal lovasok mezőnyében Jármy Kinga és Just The Two Of Us volt a legeredményesebb.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek